Kiviči nonākuši dzīvnieku aizstāvju redzeslokā; iesaistīts arī PVD (4)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Skandalozais pašmāju šovbiznesa pāris Andris un Liene Kiviči maija beigās paziņoja, ka iegādājušies takšu šķirnes kucēnu. Nu pāris nonācis dzīvnieku aizstāvju redzeslokā.

15. jūnija vakarā Kivičs "Facebook" tiešraides laikā atklāja, ka pret pāri esot vērsies Pārtikas un veterinārais dienests (PVD).

PVD saņēmis rakstisku iesniegumu, pēc kura aicinājis pāri ar viņiem sazināties sakarā ar "iespējamu dzīvnieku labturības prasību pārkāpšanu".

Kivičs skaidro, ka saceltā ažiotāža, visticamāk, notikusi pēc tam, kad viņš pārrakstīšanās dēļ publiski pavēstīja, ka kucēnam ir nevis astoņas, bet piecas nedēļas. Kā zināms, Ministru kabineta noteikumi nosaka, ka kucēnu drīkst nošķirt no mammas ne ātrāk kā astoņu nedēļu vecumā.

Mūziķis tiešraides laikā vairākkārt apgalvoja, ka kucēns patiešām bija sasniedzis astoņu nedēļu vecumu, kā arī to, ka suns ir attārpots, vakcinēts un čipots. 

Likums nosaka, ka par dzīvnieku turēšanas, labturības, izmantošanas un pārvadāšanas prasību pārkāpšanu izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu fiziskajām personām no septiņiem līdz 350 eiro, konfiscējot dzīvniekus vai bez to konfiskācijas.

Par tādiem pašiem pārkāpumiem, ja tie izdarīti atkārtoti viena gada laikā pēc administratīvā soda uzlikšanas vai to dēļ nodarīts fizisks vai materiāls zaudējums, uzliek naudas sodu fiziskajām personām no 15 līdz 700 eiro, konfiscējot dzīvniekus vai bez konfiskācijas.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pirmā bilde ar mūsu sunīti.Mums ir veselas 8 nedēļas?

A post shared by Andris un Liene Kiviči (@andrislienekivici) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sveiciens visiem superīgajā dienā!???

A post shared by Andris un Liene Kiviči (@andrislienekivici) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Superīgs sunītis.Enerģisks, gudrs un draudzīgs??

A post shared by Andris un Liene Kiviči (@andrislienekivici) on

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu