Jaunzēlandē atklāj pirmos koronavīrusa inficētos trīs nedēļu laikā

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Jaunzēlandē apstiprināti divi jauni inficēšanās ar koronavīrusu gadījumi, un tie ir pirmie jaunie inficēšanās gadījumi trīs nedēļu laikā, otrdien paziņojusi Veselības ministrija.

Tā norādījusi, ka abi jaunie gadījumi saistīti ar ierašanos no Lielbritānijas.

"Abi gadījumi ir savstarpēji saistīti," sacīts ministrijas paziņojumā.

Raidorganizācija BBC ziņo, ka inficētās ir divas Lielbritānijā dzīvojošas sievietes, kurām tika dota īpaša atļauja doties uz sava vecāka bērēm. Sievietes Jaunzēlandē ieradās 7.jūnijā un viesnīcā uzsāka karantīnas periodu. 12.jūnijā viņas lūdza izdarīt izņēmumu un ļaut apciemot uz nāves gultas esošo vecāku, kurš tās pašas dienas vakarā nomira. Sievietēm tika dota atļauja 13.jūnijā doties uz bērēm Velingtonā.

Viņas uz Velingtonu devās privātā transporta līdzeklī, neapstājoties publiskās vietās. Velingtonā viņas palika pie kāda ģimenes locekļa, kas tagad atrodas pašizolācijā.

Pirmdien sievietēm tika veikts koronavīrusa tests, bet tā rezultāti bija zināmi otrdien.

8. jūnijā Jaunzēlandes valdība pavēstīja, ka valstī vairs nav aktīvu Covid-19 gadījumu, un atcēla koronavīrusa izplatības ierobežošanas pasākumus.  Palikusi spēkā vienīgi stingrā robežkontrole. Visiem, kas ierodas no ārzemēm, divas nedēļas jāpavada karantīnā,  kā arī viņiem tiek veikts koronavīrusa tests.

GALERIJA: Covid-19: pasaule pirms un pēc

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu