Tramps: Bijušajam padomniekam Boltonam grāmatas dēļ jārēķinās ar krimināla rakstura problēmām (1)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

ASV prezidents Donalds Tramps pirmdien brīdināja, ka Baltā nama bijušajam nacionālās drošības padomniekam Džonam Boltonam jārēķinās ar "krimināla rakstura problēmām", ja viņš neatteiksies no memuāru publicēšanas, kuros pausti Trampam neglaimojoši vērtējumi.

Boltons "pārkāps likumu", jo sarunas ar prezidentu ir "augstākā mērā slepenas", žurnālistiem Baltajā namā sacīja Tramps.

Prezidents piebilda, ka viņi "drīz būs tiesā", ļaujot noprast, ka gaidāma rīcība no Tieslietu ministrijas puses.

Ģenerālprokurors Viljams Bārs žurnālistiem sacīja, ka saistībā ar grāmatu nav veikts process, lai izvērtētu tajā iekļautos iespējamos slepenos materiālus.

Tramps grāmatā būs attēlots kā cilvēks, kam ir "atkarība no haosa", teikts grāmatas reklāmas materiālā, ko sagatavojusi izdevniecība "Simon & Schuster".

Paredzēts, ka grāmata tiks laista klajā 23.jūnijā.

Boltons bija viens no svarīgākajiem Trampa padomniekiem vairāk nekā gadu, bet pastiprinātas uzmanības centrā viņš nonāca Trampa impīčmenta lietas izskatīšanas laikā.

Demokrāti vēlējās, lai Boltons sniedz liecības par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu.

Boltons liecināt atteicās, bet Pārstāvju palāta ierosināja sākt Trampa impīčmenta prāvu, tomēr Senāts Trampu attaisnoja saistībā ar apsūdzībām, ka prezidents kavējis militāro palīdzību Kijevai, lai gūtu personīgu labumu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu