Desmit personas rosina apsūdzēt par sutenerismu trīs klubos un vērienīgu naudas atmazgāšanu (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Valsts policija (VP) ir ierosinājusi prokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret desmit personām par sutenerismu trīs klubos Rīgā un vērienīgu naudas atmazgāšanu, informēja VP.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka šie klubi darbojās laika posmā no 2015. līdz 2018.gadam. Klubu klienti pārsvarā bija turīgi ārvalstu tūristi. Naktsklubā striptīza un šova programmas aizsegā par atsevišķu samaksu klientiem bija iespējams saņemt seksuālus pakalpojumus.

2018.gadā sāktā kriminālprocesa ietvaros likumsargi uzlika arestus 35 objektiem - naudai, banku kontiem, kustamai un nekustamai mantai, kuru kopējā vērtība ir vairāk nekā 500 000 eiro.

Organizētās grupas dalībniekiem inkriminēta arī noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācija kopumā 400 000 eiro apmērā.

Valsts policija kriminālprocesā kopumā par aizdomās turētām atzina desmit personas - divus vīriešus un astoņas sievietes. Viņu vidū ir klubu īpašnieki, administratores un grāmatvede.

Saistībā ar noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu aizdomās turētajiem inkriminētas 23 epizodes.

VP Cilvēku tirdzniecības un sutenerisma apkarošanas nodaļas priekšnieks Armands Lubarts norādījis, ka tika veikta apjomīga un sarežģīta izmeklēšana divu gadu garumā.

Izmeklēšanai būtisku atbalstu sniedza arī Valsts un pašvaldības policijas, kā arī Valsts ieņēmumu dienesta struktūrvienības.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu