"Gazprom" par gāzes piegādēm Polijai kompensēs 1,5 miljardus dolāru (21)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas gāzes koncerns "Gazprom" līdz 1.jūlijam atmaksās 1,5 miljardus dolāru (1,3 miljardus eiro) Polijas valsts kontrolētajai naftas un gāzes kompānijai "PGNiG", kurai vairāku gadu garumā piemērota pārmērīga maksa par dabasgāzes piegādēm, pirmdien paziņoja "PGNiG".

"PGNiG" 30.martā Stokholmas Tirdzniecības palātas Šķīrējtiesas institūta izveidotajā šķīrējtiesā uzvarēja tiesas prāvā pret "Gazprom" saistībā ar noslēgto ilgtermiņa līgumu par gāzes importu.

Polijas uzņēmums kopš tā laika ir ierosinājis jaunu piegāžu izmaksu aprēķina formulu, un pirmdien "PGNiG" pavēstīja, ka "Gazprom" ir parakstījis līgumu, piekrītot šai formulai un kompensācijas izmaksai.

Kā ziņots, "PGNiG" novembrī informēja "Gazprom", ka kompānija nepagarinās ilgtermiņa līgumu par gāzes importu, kad pēc trīs gadiem beigsies tā termiņš.

Polija vairākkārt norādījusi, ka līguma ar "Gazprom" finanšu nosacījumi ir nelabvēlīgi, un tā maksā augstāku cenu nekā citas Eiropas valstis.

Polija patērē aptuveni 14 miljardus kubikmetru gāzes gadā. Ar Krievijas valsts kontrolēto "Gazprom" noslēgtais līgums paredz Polijai importēt aptuveni desmit miljardus kubikmetru gāzes gadā.

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu