Valsts segs tūroperatoru izmaksas 700 000 eiro apmērā par repatriācijas reisu nodrošināšanu (7)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lidosta "Rīga"
Lidosta "Rīga" Foto: Paula Čurkste/LETA

Ministru kabinets otrdien lēma segt tūroperatoru izmaksas 700 000 eiro apmērā par repatriācijas reisu nodrošināšanu Covid-19 krīzes laikā.

Tūroperatoru izmaksas tiks segtas no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

Ekonomikas ministrijā (EM) skaidroja, ka, ņemot vērā starptautisko pasažieru pārvadājumu pārtraukšanu no 17.marta, tūrisma operatori veica ceļotāju repatriācijas, lai pagūtu tos atvest mājās pirms robežu slēgšanas.

Kopumā seši operatori organizēja 29 reisus, uz Latviju repatriējot 2670 personu. Operatoru tiešās izmaksas, organizējot ceļotājiem repatriācijas reisus vai pērkot jaunas aviobiļetes, kopumā veidoja 700 382 eiro, kas, kā uzsvēra EM, radušās ārkārtējās situācijas, nevis tūrisma operatoru vainas dēļ.

Ņemot to vērā, EM virzīja noteikumus, kas paredz, ka Latvijā reģistrēti un licencēti tūrisma operatori līdz šā gada 1.oktobrim varēs iesniegt pieteikumus Patērētāju tiesību aizsardzības centrā granta saņemšanai, lai kompensētu Covid-19 izplatības rezultātā radušās tūristu repatriācijas izmaksas. 

EM norādīja, ka, aptaujājot tūrisma operatorus, ir atsaukušies seši, kuri informēja par indikatīvajām izmaksām repatriācijas nodrošināšanā 700 382 eiro apmērā. Vienam operatoram maksimālās izmaksas nebija lielākas par 220 000 eiro.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu