Jūlijā sāksies 48 miljonus vērtas biroju ēkas būvniecība Rīgas centrā (12)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

SIA "Hanzas 14", kas pieder SBA grupas investīciju pārvaldes uzņēmumam "Capitalica Asset Management", parakstījusi līgumu ar būvkompāniju SIA "Merks" par darījumu kompleksa "Verde" būvniecību. Noslēgtā līguma vērtība divām būvniecības kārtām pārsniedz 48 miljonus eiro. 

«Verde» darījumu centra platība ar apakšzemes autostāvvietu sasniegs 45 000 kvadrātmetru, un tas būs viens no lielākajiem darījumu centriem Latvijas galvaspilsētā.

«Starptautiskais ģenerāluzņēmuma konkurss, ko izsludinājām gada sākumā, piesaistīja lielu būvniecības tirgus dalībnieku uzmanību. Konkursa dalībniekiem izvirzījām ļoti augstas kvalitātes prasības un rūpīgi vērtējām visus iesniegtos piedāvājumus, ņemot vērā unikālos darījumu centra arhitektūras, tehniskos un inženiertehniskos risinājumus. Ticam, ka izvēloties »Merks«, kam ir liela pieredze ekskluzīvu ēku būvniecībā, projekta īstenošana notiks raiti un kvalitatīvi,» norādīja «Capitalica Asset Management», kas ir «Verde» projekta attīstītājs, vadītājs Andrjus Barštis.

Foto: Publicitātes foto

Kompleksa «Verde» būvniecība sāksies jūlijā. Pirmajā kārtā ietilpst biroju ēkas un pazemes autostāvvietas būvniecība ar kopējo platību 29 500 kvadrātmetru. Pirmās kārtas darbus plānots pabeigt 2022.gadā. 

Par otrās kārtas būvniecības sākšanu tiks lemts 12 mēnešu laikā no līguma parakstīšanas dienas. Otrajā kārtā ietilpst biroju ēkas būvniecība ar kopējo platību 15 600 kvadrātmetru. Visu kompleksu plānots pabeigt 2023.gadā. Kopumā projektā tiks investēti vairāk nekā 65 miljoni eiro.

A klases divu biznesa centru komplekss «Verde» atradīsies Rīgas Skanstes rajona centrālajā daļā.

Tajā tiks akcentētas zaļās tehnoloģijas, kā arī abu ēku piektajā stāvā būs zaļas terases. «Verde» projektējis arhitekts Andris Kronbergs.

Foto: Publicitātes foto

«Verde» piederēs «Capitalica Asset Management», ko pārvalda fonds «Capitalica Baltic Real Estate Fund I». Šajā fondā ir investējuši Latvijas un Lietuvas pensiju fondi, kurus pārvalda «INVL Asset Management», kā arī citi profesionāli investori. 

«Capitalica Baltic Real Estate Fund I», kas pārvalda «Capitalica Asset Management» nodarbojas ar Baltijas valstu komerciālā nekustamā īpašuma pārvaldību. Papildus projektam, kas tiek izstrādāts Rīgā, «Capitalica Baltic Real Estate Fund I» pārvalda arī biznesa centru «135» Viļņā, Lietuvas otrajā lielākajā pilsētā Kauņā esošo biznesa centru «Kauno Dokas» un tirdzniecības centru «Luize» Lietuvas ostas pilsētā Klaipēdā. 

Investīciju vadības uzņēmums dibināts 2016.gadā. Tā akciju kontrolpakete (70%) pieder LietuvasSBA, bet 30% akciju - Baršča uzņēmumam «Fox Holdings».

Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu