Latvijā janvārī-maijā reģistrēts mazāks jaunu auto tirgus kritums par ES vidējo

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Jaunas Jaguar automašīnas
Jaunas Jaguar automašīnas Foto: AFP/SCANPIX

Latvijā šogad janvārī-maijā jaunu vieglo automašīnu reģistrācija salīdzinājumā ar attiecīgo periodu pērn samazinājusies par 32,7%, kas bija mazāks kritums nekā Eiropas Savienībā (ES) vidēji, liecina trešdien publicētie Eiropas Automašīnu ražotāju asociācijas (ACEA) jaunākie dati.

Saskaņā ar šiem datiem šā gada pirmajos piecos mēnešos mūsu valstī reģistrēja 5297 jaunus vieglos automobiļus.

Straujākais kritums janvārī-maijā fiksēts Horvātijā (-55,8%), Spānijā (-54,2%), Itālijā (-50,4%), Francijā (-48,5%), Portugālē (47,9%) un Bulgārijā (-47,7%). Igaunijā jaunu vieglo automobiļu reģistrācija sarukusi par 34,6%, bet Lietuvā - par 25%.

Jaunu vieglo automašīnu reģistrāciju janvārī-maijā samazinājusies visās 30 Eiropas valstīs, par kurām datus apkopo ACEA, un šis kritums skaidrojams ar koronavīrusa izplatības ierobežojošajiem pasākumiem.

Eiropas Savienībā vidēji janvārī-maijā jaunu vieglo automašīnu reģistrācija gada salīdzinājumā samazinājās par 41,5%, bet visās 30 ACEA aplūkotajās valstīs kritums bija 42,8% apmērā.

ACEA apkopo datus par jaunu auto reģistrāciju ES valstīs, izņemot Maltu, ES neietilpstošajās valstīs, Islandē, Norvēģijā un Šveicē, kas līdz ar ES valstīm ir Eiropas Ekonomiskās zonas dalībnieces, kā arī Lielbritānijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu