"Dvēseļu puteņa" aktieris Raimonds Celms: "Ja man būtu jāzaudē sava profesija, tā būtu traģēdija"

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas Nacionālā teātra aktieris Raimonds Celms
Latvijas Nacionālā teātra aktieris Raimonds Celms Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas Nacionālā teātra aktieris Raimonds Celms, kurš plašāk pazīstams kļuvis pēc filmas "Dvēseļu putenis", intervijā izdevumam "Ieva" atklāj, kā pārdzīvo Covid-19 krīzi. 

Celms neslēpj, ka pašreizējā situācija kultūras vidē ir dramatiska, "jo vīrusa finiša laiks nav zināms". 

"Māksla un kultūra balansē uz naža asmens! Pesimistiskākais scenārijs ir tāds, ka man būs jāatrod kāds cits algas darbs, bet brīvajā laikā varēšu atnākt pastrādāt teātrī. Es, protams, negribu aiziet no teātra. Šobrīd esmu štata darbinieku sarakstā, saņemu algu, taču gribu būt gatavs arī bēdīgākajam scenārijam.

Atzīšos – ja man būtu jāzaudē sava profesija, tā būtu traģēdija.

Ne gluži sengrieķu antīkās literatūras traģēdija, kurā veic pašnāvību, bet maza traģēdija tā noteikti būtu," neslēpj talantīgais jaunās paaudzes aktieris

Atgādinām, ka aktieris plašāk pazīstams kļuva, tēlodams Latvijas Nacionālā teātra izrādē “Svina garša” un pērn filmā "Dvēseļu putenis", iejūtoties galvenā varoņa Artūra Vanaga vecākā brāļa Edgara lomā.

Jau ziņots, ka saistībā ar Covid-19 pandēmiju no 13. marta līdz 9. jūnijam Latvijā ir izsludināta ārkārtējā situācija.

No 10. jūnija līdz mēneša beigām pasākumos iekštelpās varēs pulcēties ne vairāk kā 100, bet ārtelpās - ne vairāk kā 300 cilvēku.

Pasākumu organizatoriem, kas ārtelpās plāno uzņemt ne vairāk kā 300 cilvēkus, jāievēro, lai vienai personai ir nodrošināti ne mazāk kā četri kvadrātmetri no pasākuma norises telpas platības.

Savukārt no 1. jūlija līdz 31. jūlijam vienlaikus iekštelpās, kuru kopējā publisko telpu platība ir mazāka par 1000 kvadrātmetriem, varēs uzturēties ne vairāk kā 100 cilvēki. Telpās, kuru kopējā platība ir lielāka par 1000 kvadrātmetriem, vienlaikus varēs uzturēties līdz 500 cilvēkiem.

No 1. jūlija līdz 31. jūlijam ārtelpās varēs pulcēties līdz 1000 cilvēkiem, ievērojot, ka uz vienu personu tiek nodrošināti ne mazāk kā četri kvadrātmetri no pasākuma norises telpas platības.

No 1. augusta līdz 31. augustam pasākumā iekštelpās, kuru kopējā platība ir mazāka nekā 1000 kvadrātmetri, vienlaikus varēs uzturēties ne vairāk kā 250 cilvēki. Savukārt telpās, kuru platība ir lielāka par 1000 kvadrātmetriem, varēs pulcēties ne vairāk kā 500 cilvēki. \

Ievērojot, ka uz vienu personu tiek nodrošināti ne mazāk kā četri kvadrātmetri no pasākuma norises telpas platības, no 1.augusta līdz 31.augustam ārtelpās varēs pulcēties ne vairāk kā 1000 cilvēki.

Pulcēšanās ierobežojumu prasības neattiecas uz izstāžu, kultūras, organizētu sporta treniņu vai nodarbību norises vietām, tirdzniecības, sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanas vietām, kā arī sabiedriskā transporta pakalpojuma sniegšanas vietām, piemēram, dzelzceļa stacijas, autoostas, lidosta un tamlīdzīgi, kā arī uz dabas takām, ja šajās vietās netiek rīkots pasākums.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu