Puntulis: Bija divas iespējas – investēt Komunistiskās partijas ēkā vai to nojaukt (35)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Nauris Puntulis
Nauris Puntulis Foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma "Krustpunktā"

Valdībai bija divas iespējas – investēt 30 miljonus eiro bijušās Latvijas Komunistiskās partijas Centrālkomitejas ēkas renovācijai vai arī 3 miljonus eiro tās nojaukšanai, komentējot vairāku arhitektu paustos iebildumus par ieceri nacionālo akustisko koncertzāli būvēt vietā, kur šobrīd atrodas bijusī Centrālkomitejas ēka, Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" pauda kultūras ministrs Nauris Puntulis.

Lieki piebilst, ka Puntulis pārstāv politisko apvienību VL-TB/LNNK, kas asi kritizē komunistisko režīmu.

Komentējot atsevišķu arhitektu iebildumus, Puntulis akcentējis, ka Valdībai bija divas iespējas - renovēt vai nojaukt.

"Nu, jums ir iespēja izvēlēties starp šīm divām iespējam – 30 miljonus, lai turpinātu to padomju praksi, kas, nerēķinoties ne ar ko, šo biroju jeb nomenklatūras ēku iecēla vienā no pilsētas visizcilākajām vietām – parka zonā, kur pēc definīcijas neviens nekad nebūvē nomenklatūras ēkas. Turpināt šo tradīciju, tam veltot turklāt 30 miljonus no mūsu visu kopējās nodokļu maksātāju naudas, vai – veltot tam nepilnus 3 miljonus, lai šo ēku nojauktu un tās vietā uzbūvētu koncertzāli," uzsvēra ministrs.

Ministrs arī citēja Nacionālās kultūras mantojuma pārvaldes atzinumu: “Komunistiskās partijas Centrālkomitejas ēkai piemīt sava laika kā modernisma perioda arhitektūras vērtība, bet tās tapšanas un izvietojuma dēļ tā nav tik nozīmīga, lai piešķirtu saglabājamas kultūrvēsturiskas vērtības statusu.”

Puntulis arī atzīmēja: "Valsts ugunsdzēsības dienests ir piešķīris šai ēkai lieguma statusu, sākot no 2021. gada. Proti, tur jebkurā gadījumā ir jāsakārto ventilācijas iekārtas, un šī ēka no 2021. gada nevar tikt ekspluatēta. Tā kā tā ir tas vēl viens arguments. Plus vēl arguments – ja šī ēka netiek ekspluatēta, tad ēkas uzturēšana gadā valstij izmaksā 300 000 eiro."

Jau vēstīts, ka otrdien valdība apstiprināja nacionālās koncertzāles projekta attīstību Elizabetes ielā 2. Puntulis pēc valdības sēdes žurnālistiem sacīja, ka ēku varētu nojaukt jau nākamā gada pavasarī, savukārt pirmais koncerts nacionālajā koncertzālē, iespējams, izskanēs pēc sešiem, septiņiem gadiem.

Pilno raidījumu "Krustpunktā" skaties šeit.

Komentāri (35)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu