Asada tēvocim Francijā piespriež cietumsodu par naudas atmazgāšanu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Sīrijas diktatora Bašara al Asada tēvocim Rifādam al Asadam Francijā par naudas atmazgāšanu piespriests četru gadu cietumsods, vēsta Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.  

Rifāds al Asads atzīts par vainīgu Sīrijas budžeta līdzekļu izsaimniekošanā, lai savām vajadzībām iegādātos Francijā mājokļus un biroju telpas vismaz 90 miljonu eiro vērtībā. 

Saskaņā ar tiesas lēmumu, tiks konfiscēti Rifāda al Asada īpašumi Francijā.

Pats 82 gadus vecais Asads savu vainu viņam izvirzītajās apsūdzības noliedz un sola tiesas lēmumu pārsūdzēt. 

Rifāds al Asads nereti tiek dēvēts arī par “Hamas miesnieku” - pie šādas iesaukas viņš tika  1982.gadā, kad deva apvēli brutāli apspiest sacelšanos.  

Rifāds al Asads pameta Sīriju 1984.gadā pēc neveiksmīga apvērsuma mēģinājuma pret savu brāli Hāfizu al Asadu, kurš Sīrijā valdīja no 1971. līdz 2000.gadam.  

Izmeklēšana pret  Rifādu al Asadu Francijā tika sākta 2014.gadā, balstoties uz pretkorupcijas organizāciju "Sherpa" un "Transparency International" sūdzībām. 

Pretkorpucijas izmeklēšana pret Rifādu al Asadu veikta arī Spānijā. Asadam un viņa ģimenei Spānijā piederējuši nekustamie īpašumi 695 miljonu eiro vērtībā. 2017.gadā Spānijas valdība šos īpašumus konfiscēja. 

Arī šajās apsūdzībās Rifāds al Asads savu vainu noliedza. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu