Ričmondā nogāzts vēl viens Konfederācijas piemineklis (2)

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Protestos Minesotā apgāztā Kolumba statuja
Protestos Minesotā apgāztā Kolumba statuja Foto: Ekrānšāviņš no AP video

ASV Virdžīnijas štata galvaspilsētā Ričmondā otrdienas vakarā protestētāji nogāzuši vēl vienu Konfederācijas pieminekli, vēsta vietējie mediji.

No pjedestāla nogāzts Konfederācijas artilērijas vienības piemineklis, kas atradās netālu no Virdžīnijas Sadraudzības universitātes Monro parka kompleksa, vēsta laikraksts "Richmond Times-Dispatch".

Šis Virdžīnijā ir trešais Konfederācijas piemineklis un kopumā ceturtais piemineklis, kas nogāzts kopš pēdējā pretrasisma protestu un grautiņu viļņa sākuma.

Pēdējo nedēļu laikā Virdžīnijā nogāzti Konfederācijas prezidenta Džefersona Deivisa, Konfederācijas ģenerāļa Viljamsa Kārtera Vikema, kā arī Kristofera Kolumba pieminekļi.

Otrdien Ričmondā protestētāji pieprasīja demontēt visus Konfederācijas pieminekļus un izveidot civilistu struktūru, kas izvērtētu policijas darbību, vēsta "Richmond Times-Dispatch". Demonstranti arī pieprasījuši apturēt policijas finansēšanu.

Piemineklis Konfederācijas artilēristiem Ričmondā tika uzstādīts 1892.gadā par godu pilsētas artilēristu vienībai, kas cīnījās pilsoņkarā.

Protestētāji ASV pēdējo nedēļu laikā nogāzuši vairākus pieminekļus, kas saistīti ar koloniālismu un verdzību, arī Kolumba un Konfederācijas pieminekļus. 

Pieminekļu gāšana, postīšana un apgānīšana pieredzēta arī daudzviet Eiropā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu