Dzērājšofera darbības uzjautrina policistus, taču nepaglābj viņu no barga soda

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Agrā pirmdienas rītā kāda Torņakalna ielās slīdoša Volvo atpakaļskata spogulī parādījās policijas auto bākugunis. Kaut kas likumsargiem lika domāt, ka šim šoferim nav vietas uz ceļa.

"Bauskas ielā pamanīja Volvo, kurš, pamanot operatīvo transportlīdzekli, strauji samazināja ātrumu, bet, pabraucot garām, to atkal strauji palielināja. Tas darbiniekiem lika domāt, ka Volvo vadītājs pie stūres varētu atrasties alkoholisko dzērienu iespaidā," raidījumam Degpunktā stāsta RPP OVDUP galvenais inspektors Igors Liberts.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Policists: "Labvakar. Varētu, lūdzu, uzrādīt autovadītāja apliecību?"

Volvo vadītājs: "Nē, nav."

Policists: "Varat nosaukt kodu? Jums vispār ir autovadītāja apliecība?"

Volvo vadītājs: "Jā, ir."

Policists: "Mēs apturējām, jo radās aizdomas, ka, iespējams, esat reibuma stāvoklī."

Volvo vadītājs: "Varat krieviski? Es latviski slikti saprotu."

Policists: "Labi, tad kolēģi jums visu paskaidros. Alkoholu esat lietojis?"

Volvo vadītājs: "Varat krieviski? Es slikti latviski saprotu."

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Tā kā inspektori, ielūkojoties datubāzē, atklāja, ka šoferim nav derīgas autovadītāja apliecības, turklāt bija pamatotas aizdomas, ka vīrietis tomēr mānās par to, ka nav iedzēris, uz notikuma vietu tika izsaukti ceļu policisti. Gaidot viņu ierašanos, darbinieki varēja noskatīties iereibušo centienos vēl ko glābt.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

"Kameras redzamības zonā mēģināja izņemt atslēgas, nodot citam pasažierim, apgalvot, ka viņš nav vadījis šo transportlīdzekli, kā arī, gaidot Valsts policiju, izkāpa no vadītāja sēdvietas, aizgāja iesēdās aizmugurējā pasažiera sēdeklī," - tā Liberts.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Pēc īsas sarunas ar policistiem, kad visiem klātesošajiem tomēr kļuva skaidrs, ka plāns ir izgāzies un Volvo vadītāja darbības ir fiksētas video, bet likuma sargiem ir arī viņa dati, Ceļu policijas darbinieki varēja ķerties pie alkometra. Tas tad arī apstiprināja kārtības sargu aizdomas, un vīrieša braucamrīks nonāca maksas stāvlaukumā, savukārt pārkāpējam nu draud tiesu darbi, pamatīgi tēriņi un kāds laiks aiz restēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu