Ceturtdiena būs karstākā diena šogad; naktī Vidzemi un Kurzemi skārušas pērkona lietusgāzes

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Ceturtdien Latvijā gaiss sakarsīs līdz +27..+32 grādiem, zemāka gaisa temperatūra saglabāsies piekrastē un Ziemeļkurzemē, prognozē sinoptiķi.

Līdz ar to gaidāms lielākais karstums kopš pērnās vasaras. Tveices dēļ Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs ceturtdien un piektdien izsludinājis oranžo brīdinājumu valsts rietumu daļā un sarkano brīdinājumu valsts austrumu pusē.

Laiks būs pārsvarā saulains, vietām gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss. Pūtīs lēns līdz mērens vējš no dažādiem virzieniem.

Vakarpusē, sākot no valsts dienvidiem, iespējamas plašas pērkona lietusgāzes. Bez intensīvām lietusgāzēm negaiss var atnest arī krusu un stipras vēja brāzmas.

Arī Rīgā pērkona negaisa risks pieaugs vakarā. Dienā saule gaisu sakarsēs līdz +31 grādam, bet pie jūras gaidāms ziemeļvējš un krietni spirgtāks laiks.

Nav jūtama ne izteikta ciklona, ne anticiklona ietekme. Atmosfēras spiediens visā Latvijā aptuveni 760 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Augstā ultravioletā starojuma dēļ no plkst.11 līdz 16 nav ieteicams ilgstoši atrasties saulē.

Naktī Vidzemi un Kurzemi skārušas pērkona lietusgāzes

Naktī uz ceturtdienu Vidzemi un Kurzemi - galvenokārt reģionu ziemeļrietumu daļu - šķērsoja pērkona lietusgāzes, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

Lielākais nokrišņu daudzums reģistrēts nakts izskaņā Kolkā - no plkst.3 līdz 5 Kolkā nolija 26 milimetri nokrišņu.

Kurzemes galējos ziemeļrietumos pērkona negaiss turpinājās arī pēc pieciem rītā.

Valsts lielākajā daļā ceturtdienas rīts ir saulains, debesis pārsvarā skaidras. Pūš lēns austrumu un ziemeļu vējš.

Gaisa temperatūra piecos rītā LVĢMC novērojumu tīklā bija no +12,7 grādiem Pāvilostā līdz +20,0 grādiem Zvejniekciemā.

Rīgā saulains laiks un lēns mainīga virziena vējš. Gaisa temperatūra saullēktā bija +17 grādi, starptautiskajā lidostā +14 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +16,1 grāda Ventspilī līdz +30,2 grādiem Daugavpilī.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 17.jūnijā bija +36 grādi Krievijas dienvidos un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu -6 grādi Alpu kalnos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu