Melnādaina EP deputāte apgalvo, ka kļuvusi par Beļģijas policijas vardarbības upuri (14)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Melnādainā Eiropas Parlamenta (EP) deputāte, kas asamblejā pārstāv Vāciju, Pjereta Hercenbergere-Fofana, trešdien apgalvoja, ka Beļģijas policija pret viņu izturējusies vardarbīgi un pazemojoši.

Beļģijas policijas pārstāve sakariem ar presi eiroparlamentārietes versiju par notikušo apstrīdēja, tomēr apstiprināja, ka deputāte pārmeklēta pēc tam, kad viņa iejaukusies, policijai veicot divu vīriešu identitātes pārbaudi.

Pret deputāti sākta izmeklēšana par policistu apvainošanu, sacīja amatpersona.

"Es biju policijas vardarbības upuris Beļģijas policijas darbību rezultātā," trešdien uzrunājot EP, sacīja "zaļo" deputāte.

"Es to uzskatu par rasistiskas ievirzes diskrimināciju," norādīja Āfrikas valstī Mali dzimusī politiķe.

"Es redzēju, kā deviņi policisti uzmācīgi vēršas pie diviem gados jauniem melnādainiem vīriešiem. Es paņēmu savu telefonu un nofotografēju notikuma vietu, kas ir legāli. Pienāca policijas pārstāvji un atņēma manu telefonu," sūrojās deputāte.

"Četri vai pieci bruņoti policisti brutāli piespieda mani pret sienu. Viņi vardarbīgi sagrāba manu somu. Viņi piespieda mani pret sienu, kājas plati, un policiste vēlējās mani pārmeklēt."

"Viņi pret mani izturējās pazemojoši. Es viņiem sacīju, ka esmu EP deputāte, bet viņi man neticēja," piebilda politiķe.

Policijas pārstāve sakariem ar presi Odrija Dereimākere skaidroja, ka deputāte gribējusi iejaukties divu aizdomās turamo identitātes pārbaudē.

"Viņa filmēja notikuma vietu un sākotnēji atteicās sevi identificēt, kad viņai tas tika prasīts. Vēlāk viņa parādīja dokumentus," sacīja Dereimākere. "Tas notika bez vardarbības."

Policijas pārstāve apstiprināja, ka EP deputāti "parastās procedūras gaitā" pārmeklēja policiste un ka viņai uz laiku ierobežota brīvība.

Policija iesniegusi sūdzību prokuratūrai, norādot, ka deputāte izturējusies nicinoši pret policistiem.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu