Ādažu sākumskolā uzstādīs ķermeņa temperatūras mērīšanas ierīci (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Lai mazinātu Covid-19 izplatības riskus, Ādažu sākumskolā plānots uzstādīt ķermeņa temperatūras mērīšanas ierīci, informē pašvaldība.

Uzņēmums SIA "Baltijas elektro sabiedrība" sadarbībā ar Ādažu novada pašvaldību sācis darbus pie pirmās digitālās ķermeņa temperatūras mērīšanas ierīces uzstādīšanas Ādažu vidusskolas sākumskolā. 

"Šī būs pirmā mācību iestāde Latvijā, kas jaunajā mācību gadā varēs savlaicīgi identificēt skolēnus un skolas personālu ar pasliktinātu veselības stāvokli, vienlaikus pasargājot bērnus no Covid-19 un citu infekciju slimību izplatības riskiem skolā," pauž domē.

Plānots, ka iekārta darbosies attālināti bez saskarsmes ar cilvēkiem, un tā būs pielāgota lielas cilvēku plūsmas ķermeņa temperatūras noteikšanai, tiem ienākot skolā. Saskaroties ar paaugstinātu temperatūru, iekārta signalizēs skolas administratoram, kurš tālāk rīkosies atbilstoši izstrādātai procedūrai.

Iekārta sastāvēs no divām atšķirīgām kamerām - termokameras un optiskās kameras, kas darbosies sinerģiski. Tehnoloģijas ļaušot arī rediģēt video, ja seja, piemēram, ir aizsegta.

Līdzīgas iekārtas kopš pandēmijas sākuma darbojas publiskās ēkās daudzviet Eiropas valstīs, uzsver pašvaldība.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu