Tenisa leģendas Eša statuja Ričmondā piedzīvojusi vandalisma aktu

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: NBC12

Trešdien vandalisma aktu piedzīvoja afroamerikāņu tenisista Artūra Eša statuja dzimtajā Ričmondā, vēsta dienas laikraksts "The Richmond Times-Dispatch".

Valsts mēroga protestu pret rasismu un policijas brutalitāti kampaņas laikā fotoattēli liecina, ka statujas pamatnē ir uzkrāsoti vārdi "balto dzīvībām ir nozīme" un šā teiciena saīsinājums WLM, kas pēc tam pārkrāsots ar burtiem BLM, kas nozīmē "melno dzīvībām ir nozīme".

"The Richmond Times-Dispatch" vēsta, ka vietējie brīvprātīgie ātri sāka darbu, lai notīrītu smērējumus no pieminekļa, kas veltīts trīskārtējam "Grand Slam" turnīru uzvarētājam, kas bija pirmais melnādainais spēlētājs, kurš tika iekļauts ASV Deivisa kausa komandā.

Ešs, kurš sportista karjeru beidza 1980.gadā, bija cīnītājs par pilsoniskajām tiesībām un HIV/AIDS pacientu tiesību aizstāvis līdz savai nāvei 1993.gadā, ko izraisīja ar AIDS saistīts plaušu karsonis.

Statuja, kas atklāta 1996.gadā, atrodas Ričmondas Monumentu avēnijā, kur jau vairākas konfederātu piemiņas statujas ir tikušas nogāztas un piedzīvojušas vandalisma aktus protestu laikā, ko izraisīja Džordža Floida nāve 25.maijā zem Mineapolisas baltā policista ceļgala.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu