Saeimas komisija nesaskata ētikas kodeksa pārkāpumus Juraša rīcībā (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas vairākums šodien pauda nostāju, ka nav saskatāmi deputāta ētikas kodeksa pārkāpumi deputāta Jura Juraša (JKP) rīcībā.

Deputāts Aldis Gobzems iesniegumā bija aicinājis ierosināt ētikas pārkāpumu lietu pret Jurašu saistībā ar diviem jautājumiem. Viens no tiem bija par Jurašam piederošas automašīnas novietošanu zaļajā zonā netālu no Baltezera peldvietas, kas ir pretrunā Ceļu satiksmes noteikumiem.

Otrs jautājums bija par Juraša deklarēto naudas laimestu, lai gan pats deputāts sevi pozicionējot kā azartspēļu pretinieku. Jurašs esot apgalvojis, ka 20 gadus neesot spēlējis azartspēles, līdz ar to esot maldinājis sabiedrību, pauž Gobzems.

Jurašs komisijas sēdē pauda viedokli, ka šāds iesniegums un process ir politiska atriebšanās un antipātiju izpaušana caur "sīkām riebeklībām". Gobzems apgalvoja, ka nevēršas pret kolēģi politiskās interesēs un, ja Jurašs atvainotos, viņš neuzturētu jautājumu par deputāta sodīšanu.

Jurašs apgalvoja, ka par viņu regulāri tiekot izplatīta melīga informācija, ko izplatot melu un dezinformācijas portāli. Deputāts norādīja, ka lieta ir jāvērtē pēc esošajiem pierādījumiem, kurus viņš neatrodot, savukārt, ja komisija vēlas veikt policijas darbības, tad esot jāmaina komisijas funkcijas.

Deputāts uzskata, ka tikai pārkāpuma protokols varot kalpot par apstiprinājumu kādam pārkāpumam. Jurašs norādīja, ka viņam nav informācijas, ka attiecībā uz viņu vai viņa ģimene locekļiem, kuri izmanto šo automašīnu, būtu sākta administratīvā pārkāpuma lieta. Politiķis pauda, ka nevar pateikt neko vairāk, piemēram, vai automašīnu zaļajā zonā būtu novietojis kāds cits. Jurašs apgalvoja, ka nekad neesot bijis Baltezera pludmalē.

Attiecībā par izteikumiem saistībā ar azartspēlēm politiķis skaidroja, ka to pauda par spēļu automātiem, attiecīgi tie esot "patiesībai atbilstoši". Politiķis uzskata, ka iesniegumā ir izteikta negodīga situācijas interpretācija ar mērķi politiķim radīt nelabvēlīgas sekas. Apgalvojums par to, ka viņš būtu izteicies neatbilstoši, ir nepatiess un nepamatots, akcentēja Jurašs.

Savukārt Gobzems komisijas sēdē norādīja, ka ir vērsies jautājumā par "diviem maziem" punktiem, kas kaitējot Saeimas prestižam. Politiķis skaidroja, ka savā piemājas teritorijā Baltezerā cenšas sakopt vidi, un viņam nebūtu patīkami, ja nepazīstamas personas censtos bojātu vai sava personiskā komforta dēļ izmantotu attiecīgo vietu automašīnas novietošanai. Automašīnu var novietot tuvējā stāvvietā un pie ezera aiziet ar kājām, norādīja Gobzems. Jurašam, kurš kā Rīgas mēra amata kandidāts sola zaļu pieeju, pašam ir jāievēro zaļa pieeja, uzsvēra politiķis.

Gobzems arī pieļāva, ka Jurašam ir sanākuši neveiksmīgi izteikumi, ka viņš 20 gadus nav spēlējis azartspēles. Politiķa ieskatā tie ir "maziņi meli", bet sabiedrībai ļoti nepatīk, ka deputāti melo.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu