Vingris pēta: Kāpēc karstā laikā mašīnā nedrīkst atstāt bērnus un mājdzīvniekus? (8)

Jānis Vingris
, Žurnālists
CopyLinkedIn Draugiem X
Vingris pēta: Kāpēc karstā laikā mašīnā nedrīkst atstāt bērnus un mājdzīvniekus?
Vingris pēta: Kāpēc karstā laikā mašīnā nedrīkst atstāt bērnus un mājdzīvniekus? Foto: kadrs no video

Patīkami kondicionēts gaiss automašīnas salonā, vēdināšanai atstātas logu spraugas - kas gan slikts varētu notikt, uz neilgu laiku atstājot bērnu mašīnā karstā vasaras dienā? Atceries, pat uz īsu laiku saulē atstātā mašīna var kļūt par nāvējošu slazdu tam, kas palicis iekšā. 

Maziem bērniem termoregulācijas centrs vēl nav nobriedis, tāpēc viņi viegli pārkarst. Tas var notiek zibenīgi – jau pēc dažām minūtēm bērns būs pārkarsis un vecāki to pat var nepamanīt. Jāatceras, ka vasarā saulē uzkarst ne tikai gaiss mašīnā, bet arī drošības jostas, sēdekļi, arī bērna auto krēsliņš. 

Pārkaršanas simptomi maziem bērniem ir līdzīgi kā pieaugušajiem - nespēks, ātrs pulss, lielas slāpes, miegainība, apsārtums, sausa āda un paaugstināta temperatūra, ir novērojama pat vemšana. Maziem bērniem papildu indikators - ir izteikts raudulīgums. Smagākos gadījumos var būt arī krampji un samaņas zudums.

Aicinām autovadītājus rīkoties atbildīgi un automašīnu salonos neatstāt bērnus un mājdzīvniekus. Pat tad, ja auto novietots stāvēšanai vien uz piecām minūtēm. 

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu