Bezdarbnieki ar īpašumiem Spānijā: par vērienīgu naudas atmazgāšanu lūdz apsūdzēt pāri no Latvijas (16)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Spānija
Spānija Foto: akg-images / Mel Longhurst/akg-images / Mel Longhurst

Valsts policija rosina prokuratūru uzrādīt apsūdzību kādam laulātam bezdarbnieku pārim par noziedzīgi iegūtu aptuveni 260 000 eiro legalizēšanu.

2019.gada jūnijā Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde, izmeklējot kriminālprocesu par vairāk nekā 80 noziedzīgām epizodēm - par svešu personu maksāšanas līdzekļu, bankas norēķinu karšu, datu izmantošanu un iegūšanu interneta vidē -, konstatēja, ka kādam vīrietim un viņa laulātajai pieder īpašumi, kas ievērojami pārsniedz personu likumīgi iegūtos ienākumus, aģentūru LETA informēja Valsts policija.

Likumsargi saņēma informāciju, ka vīrieša laulātā arī iegādājusies nekustamo īpašumu Spānijas kūrortpilsētā, kaut abas personas ilgstoši nekur nestrādāja.

Vīrietis jau no 2013.gada vairākkārt bija nonācis Spānijas policijas redzeslokā par analoģiskiem noziedzīgiem nodarījumiem, proti, krāpnieciskiem darījumiem, izmantojot svešu personu maksāšanas līdzekļus.

Latvijas policija konstatēja, ka laulātie jau kopš 2013.gada savus, iespējams, nelegāli iegūtos finanšu līdzekļus pārvērta citās vērtībās - nekustamos īpašumos, un, lai slēptu to izcelsmi, mainīja to atrašanās vietu.

Iegūtais pierādījumu kopums deva pamatu abus laulātos atzīt par aizdomās turētajiem pēc Krimināllikuma 195. panta trešās daļas, proti, par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā, norāda policija.

Par šādu noziegumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz 12 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Pierādījumi par personu saistību ar inkriminētajām noziedzīgām darbībām tika nostiprināti, un jūnijā krimināllieta tika nodota Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu