Pieci lieliski ieteikumi Jāņu svinēšanai šaurā lokā

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA, TVNET

Jau pēc dažām dienām svinēsim vasaras saulgriežus, kas šogad būs krietni atšķirīgāki. Nenotiks ierastā svinēšana Krastmalā, kas tik ļoti piesaista gan vietējos iedzīvotājus, gan tūristus.

Vīruss vēl nav uzvarēts, tāpēc, lai neatgrieztos situācijā, ko piedzīvojām marta sākumā, tūrisma eksperte, Biznesa augstskolas Turība absolvente Jolanta Lele aicina šogad svinēt mierīgi un dalās ar pieciem ieteikumiem svinēšanai šaurā lokā.

Līgot pie jūras

Šis ir īstais brīdis, kad kopā ar ģimeni var nesteidzīgi izbaudīt mūsu pašu Jūrmalu vai citas pilsētas Baltijas jūras piekrastē. Uzcelt telti, izstaigāt pludmales vēsās smiltis agrā Jāņu rītā, nopeldēties dzestrajā Baltijas jūrā. Ja runājam par augstākām komforta prasībām, tad arī viesnīcās Jūrmalā šobrīd ir pieejamas brīvas vietas par draudzīgām izmaksām. Viesnīcas seko līdzi un ievēro visus šobrīd aktuālos drošības pasākumus. 

Noenkuroties Latgalē

Basām kājām iemesties rudzupuķu pļavā vai makšķerēt zivis zila ezera krastā. Ļoti populārs virziens svētku svinēšanai ir Latgale - viesnīcas, viesu mājas, kempingi un telšu vietas. Viesu namos būs baudāms miers un klusums, un Jāņu dienas rītā brokastis būs komplektā ar putnu dziesmām un Latgales upes ūdens čalām.

Doties mazajā atvaļinājumā

Iesēdies braucamrīkā, iespied Latvijas karti padusē un dodies ceļā. Šogad svētkos ir piecas brīvdienas, kuras var izmantot kā mazo atvaļinājumu, lai apskatītu tuvākus vai tālākus Latvijas tūrisma objektus. Apciemot vietējos mājražotājus un atbalstīt viņu uzņēmējdarbību, iegādājoties vietējo produkciju, piemēram, sieru un alu, ko likt svētku galdā. Šādi izdosies gan apmeklēt nezināmas vietas, gan izgaršot jaunus produktus. Labs palīglīdzeklis, kur smelties iedvesmu ceļošanas galamērķiem ir Latvijas oficiālais tūrisma portāls latvia.travel.

Basām kājām zemeņu laukā

Pavisam drīz sāksies Latvijas zemeņu sezona. Patiesībā ir vietas, kur tāda jau ir sākusies un mēs varam lepoties ar vairākiem zemeņu dārziem, kuri piedāvā pašiem kāpt zemeņu laukā un lasīt saldās ogas turziņā vai tieši vēderā. Nosvinēt Jāņus ar zemeņu pilnu vēderu var zemeņu laukā Vimbukrogā, ogu vagā Krimuldas pagastā, Lepšuklanos Rundāles novadā un Zemeņu krastiņos Kastuļinas pagastā, Aglonas novadā.

Foto: Pixabay

Izbaudīt ģimenes klātbūtni

Kopumā šogad drošības apsvērumu dēļ rekomendēju brīvdienas pavadīt nesteidzīgā, mierīgā gaisotnē ar ģimeni un tuviniekiem. Grandiozas Jāņu svinības būs arī citus gadus, kad varēsim doties tālos un tuvos ceļojumos vai mesties pūlī uz kārtīgu izdancošanos, bet šogad svinēsim ar ģimeni tepat Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu