Pāvests cildina Itālijas ārstu varonību Covid-19 krīzē (2)

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Pāvests Francisks
Pāvests Francisks Foto: Edijs Pālens/LETA

Romas Katoļu baznīcas pāvests Francisks sestdien Vatikānā pieņēma ārstus un medmāsas no Lombardijas, kas Itālijas reģionu vidū koronavīrusa pandēmijā cieta vissmagāk, izsakot pateicību par viņu pašaizliedzīgo darbu un varonīgajiem upuriem.

Pāvests vienā no savām pirmajām pēckarantīnas audiencēm mediķiem un civilās aizsardzības dienesta darbiniekiem, kas cīņā ar Covid-19 uzliesmojumu atradušies pirmajās līnijās, sacīja, ka viņu profesionālās kompetences un līdzcietības piemērs palīdzēs Itālijai veidot jaunu cerības un solidaritātes nākotni.

Itālijā ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits sasniedzis 34 500, un puse no tiem ir Lombardijā.

Šo Covid-19 upuru vidū ir arī ārsti un medmāsas, norādīja pāvests, apliecinot, ka Itālija viņus pieminēs ar "lūgšanām un pateicību".

Francisks sacīja, ka Lombardijas mediķi bija kā eņģeļi, palīdzot sirdzējiem atgūties vai esot kopā ar viņiem dzīves pēdējos brīžos, arī tad, kad ģimenes locekļi nevarēja būt kopā ar tuviniekiem slimnīcās.

Pāvests arī pauda cerību, ka Itālija no šīs ārkārtas situācijas izkļūs morāli un garīgi stiprāka un ar mācību par savstarpējo saistību, ko tā ir sniegusi - ka indivīda un kolektīvās intereses ir saistītas kopā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu