Nespēj pabraukt taisni: policisti pamana aizdomīgu elektrorollera vadītāju (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Pirms pāris nedēļām naktī uz svētdienu, stūrējot pār Jūrmalas gatves pārvadu, galvaspilsētas policisti tālumā pamanīja kādu motorolleru, kas braucis pa pašu ceļa vidu jeb pa tramvaja sliedēm, kur šim nelielajam braucamrīkam nu ne pavisam nevajadzēja atrasties.

"Tas piesaistīja policijas darbinieku uzmanību. Piebraucot tuvāk, policisti ievēroja, ka šis rollera vadītājs transportlīdzekli vada ļoti nepārliecinoši, mainot joslas, kā rezultāta tika pieņemts lēmums šo rollera vadītāju apturēt", raidījumam Degpunktā stāsta RPP Kurzemes pārvaldes vecākais inspektors Kristaps Taube-Taubers. 

Sirēnas, bākugunis un aicinājums apstāties, un drīz vien policisti jau devās aprunāties ar divriteņu braucamrīka pilotu.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Uz policijas darbinieku jautājumu, vai ir lietots alkohols, motorollera vadītājs atbildēja apstiprinoši. Teica, ka izdzēris divas trīs pudeles alu, kas bija pietiekami, lai izsauktu Valsts policijas darbiniekus. Veicot alkohola ietekmes mērījumus, motorollera vadītājam tika konstatēts 1,25 promiļu reibums. Pēc administratīvā protokola sastādīšanas rollera vadītājs un pasažieris no notikuma vietas devās prom, stumjot savu braucamrīku.

Jāteic, ka, lai arī šajā gadījumā apreibušajam šoferim pienācās vien salīdzinoši neliels naudas sods, jo braucamrīks likuma izpratnē drīzāk pielīdzināms velosipēdam, risks, ar šādu braucamo iekļūstot negadījumā, ir pamatīgs, tādēļ policisti aicina nekādā gadījumā neizmantot šos koplietošanas nomas braucamrīkus, lai vieglā kunga dūšā tiktu mājās no ballītes.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu