Pirmo reizi VKKF piešķir naudu pop un rokmūzikai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Elizabete Balčus
Elizabete Balčus Foto: Gints Bāliņš/TVNET

Valsts kultūrkapitāla fonds (VKKF) 35 neakadēmiskās mūzikas projektiem sadalīs 50 000 eiro, informē fonda pārstāve Jana Vērdiņa.

Ekspertu komisijas priekšsēdētāja Agnese Cimuška-Rekke norādīja, ka konkurss vairāk bija mērķēts uz mūziķa potenciālo attīstību. Mērķprogrammā iesniegto pieteikumu starpā bijusi sīva konkurence. Ņemot vērā lielo pieteikumu skaitu, izvērtēšana neesot bijusi viegla.

Cimuška-Rekke akcentēja, ka konkursā bija iesniegti arī tādi projekti, par kuriem ekspertu komisijai bija skaidrs, ka to mērķis ir komerciāls un tie atbalstu nesaņēma.

"Komisija bija izvēlējusies atbalstāmos projektus ļoti līdzīgi - visa komisija bija uz viena viļņa, kas nav tipisks gadījums. Izvērtēšanā noteicošie faktori bija šī brīža aktualitāte, ilgtspēja un eksporta potenciāls," pauda ekspertu komisijas priekšsēdētāja.

Konkursā tika iesniegti 98 pieteikumi, kuros pieprasītais finansējums sasniedza 291 124 eiro, savukārt atbalstīti tika tikai 35 projekti 50 000 eiro apmērā.

Grupa "Triānas parks" digitālā mūzikas albuma "Kompozīcijas" ierakstam saņems 2000 eiro. Savukārt 800 eiro piešķirti grupas "Astro'n'out" singla izdošanai un dziesmas vārdu video izveidei.

Foto: Uz lielveikala jumta koncertu sniedz grupa "Triānas parks".

Konkursā 2000 eiro piešķirti dziedātājas Evijas Vēberes otrā solo albuma tapšanai. Tādu pašu summu saņems arī grupa "Pirmais kurss", lai ierakstītu otro studijas albumu. Arī Alises Jostes trešais albums "Šākātā" atbalstīts ar 2000 eiro.

Lai grupa "Sudden Lights" varētu ierakstīt singlu, konkursā šim mērķim iezīmēti 800 eiro. Par 2000 eiro taps Elizabetes Balčus albuma ieraksts un grupas "Tribes of the City" albums "5", kas arī saņēmis atbalstu 2000 eiro apmērā.

Atbalstu 2000 eiro apmērā saņems grupa "Židrūns", lai varētu ierakstīt un veikt ceturtā studijas albuma pēcapstrādi, ar 2000 eiro atbalstīts ir arī grupas "Double Faced Eals" albums "Neformāts". VKKF konkursā uzvarētāju vidū ir arī projekts, kas paredz grupas "Rīgas modes" otrā studijas albuma "Patiesie nodomi" tapšanu. Arī šis projekts saņēmis atbalstu 2000 eiro apmērā.

Židrūns
Židrūns Foto: publicitātes

2000 eiro ekspertu komisija nolēma piešķirt hiphopa mākslinieka "Fakta" otrā studijas albuma ierakstam un tehnisko izmaksu segšanai. Savukārt grupas "Frailty" albums "Tumšie ūdeņi" atbalstīti ar 1250 eiro. Atbalstu saņems arī projekts, kas paredz grupas "Relicseed" albuma ierakstu un singla vārdu video izveide. Šis projekts saņems 1000 eiro.

Ekspertu komisiju veidoja Cimuška-Rekke, Liena Grīna, Gints Putniņš, Zanda Jaunskunga, Inese Zagorska un Indriķis Veitners.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu