Animācijas filma "Mans mīļākais karš" saņem galveno balvu Francijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Ilze Burkovska-Jakobsena
Ilze Burkovska-Jakobsena Foto: publicitātes

Latviešu režisores Ilzes Burkovskas-Jakobsenas pilnmetrāžas animācijas filma "Mans mīļākais karš" saņēmusi balvu Eiropas lielākajā animācijas festivālā Ansī, liecina festivāla mājaslapā publicētā informācija.

Darbs atzīts par labāko konkursa programmā "Contrechamp", kur pavisam tika iekļautas desmit filmas no četriem kontinentiem. Šī ir otrā reize, kad atzinību šajā programmā saņem tieši latviešu radītie darbi, jo pērn galveno balvu saņēma Ginta Zilbaloža pilnmetrāžas animācijas filma "Projām".

Burkovskas-Jakobsenas darbs ir autobiogrāfiskos motīvos balstīts stāsts par padomju Latvijā pavadītu bērnību. Animācijas filma veidota kā Latvijas un Norvēģijas kopražojums un nacionālo pirmizrādi filma piedzīvos rudenī. 

"Mans mīļākais karš"
"Mans mīļākais karš" Foto: kadrs no filmas

Francijā, Ansī, notiekošais animācijas filmu festivāls ir viens no būtiskākajiem nozares pasākumiem pasaulē un šogad pandēmijas ierobežojumu dēļ notika virtuāli.

Latvija šogad tajā pārstāvēja divas filmas konkursu skatēs, viena topošā filma industrijas sadaļā un Latvijas Animācijas asociācijas dalība filmu tirgū "MIFA".

MANS MĪĻĀKAIS KARŠ - ieskats filmā from Ego Media on Vimeo.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu