NKC saņems divus miljonus eiro ražošanā esošu filmu atbalstam

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kadri no Alises Zariņas filmas "Blakus"
Kadri no Alises Zariņas filmas "Blakus" Foto: Publicitātes foto

Nacionālais kino centrs saņems divus miljonus eiro ražošanā esošu filmu atbalstam, mazbudžeta filmu projektu attīstīšanai un daudzsēriju filmu veidošanai, informēja Kultūras ministrijā.

Ar 800 000 eiro plānots sniegta ražošanā esošu filmu atbalstam epidemioloģiskās drošības pasākumu ievērošanai jaunā koronavīrusa izplatības ierobežošanai. Tāpat šis finansējums paredzēts, lai kompensētu filmēšanas dienu skaita un izmaksu palielinājumu, kā arī līdzfinansējuma avotu zaudējumu.

Finansējums tiks piešķirts 15 filmu projektu papildu izmaksu segšanai un katra projekta vidējais finansējums būs 53 000 eiro.

No diviem miljoniem eiro mazbudžeta filmu projektu attīstīšanai plānots novirzīt 200 000 eiro. Plānots, ka finansējums tiks piešķirts divu filmu projektu attīstīšanai par 180 000 eiro, kā arī 20 000 eiro filmēšanas tehnisko nepieciešamību apzināšanai.

Vislielāko finansējumu - 1 miljonu eiro - paredzēts kvalitatīvu un mākslinieciski augstvērtīgu seriālu attīstīšanai un veidošanai. Paredzēts, ka finansējumu piešķirs divu seriālu izveidei, kur vienas sērijas vidējās izmaksas var sasniegt 71 400 eiro. Plānots, ka par šiem līdzekļiem uzņems kopskaitā 14 sērijas.

Jau vēstīts, ka valdība 2. jūlijā pieņēma gala lēmumu par 32 miljonu eiro novirzīšanu Covid-19 izraisītās krīzes pārvarēšanai kultūras nozarē, daļu naudas plānojot tērēt arī finanšu stabilizācijai nozares iestādēs, jauniem valsts pasūtījumiem un infrastruktūrai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu