Notikusi kārtējā avārija, kurā vainojams Tesla autopilots (12)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Gizmochina

Ķīnas Cjaņsi provincē noticis satiksmes negadījums, par kura cēloni sākotnējā izmeklēšanā tiek uzskatīts defekts Tesla Model 3 autopilota sistēmā. Incidentā automobilis negaidīti un nekontrolējami paātrinājās līdz 127 km/h, nobrauca no ceļa un aizdegās.

Akli uzticēties automobilim, ka tas pats visu redzēs un adekvāti rīkosies jebkurā situācijā un jebkādos apstākļos, nevajadzētu. Autonomās braukšanas sistēmas, lai cik progresējušas tās būtu pēdējo gadu laikā, vēl nav sasniegušas pilnbriedu un nav pelnījušas pilnībā kontrolēt pasažieru pārvadāšanu. Vadītājs aizvien ir svarīgākā persona mašīnā un vadītājam arī vajadzētu vienmēr atcerēties, ka tikai viņa rokās paša un citu cilvēku dzīvība un veselība.

Bez nepilnībām autonomās braukšanas sistēmu programmatūrā, kuru dēļ automobiļa elektroniskās smadzenes var neatbilstoši interpretēt objektus, situācijas un apstākļus, iespējami ir arī cita veida funkcionalitātes trūkumi.

Kā vēsta Motor.ru, vēl nenoskaidrots autopilota sistēmas defekts, visticamāk, vainojams arī nesen notikušajā Model 3 avārijā, pēc kuras automobilis burtiski nodega līdz ar zemi, jo negaidīti paātrinājās, nereaģēja ne uz kādām vadītāja darbībām, nobrauca no ceļa, uztriecās šķērslim, smagi sabojājot priekšējo daļu, un uzliesmoja.

Informācijas par vadītāja likteni nav, taču attiecībā uz avārijas cēloņiem Tesla ir sākuši izmeklēšanu, sadarbojoties ar atbildīgajām Ķīnas institūcijām. Izmeklēšanā paredzēts izmantot arī no avarējušā auto iegūtos datus, tai skaitā video pirms avārijas. 

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu