Šūmahera bijušais menedžeris nosauc, viņaprāt, lielāko sportista kļūdu (2)

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Mihaēls Šūmahers
Mihaēls Šūmahers Foto: Reuters/ScanPix

Septiņkārtējais Formula 1 pasaules čempions Mihaēls Šūmahers pameta lielā autosporta arēnu, lai dažus gadus vēlāk atgrieztos. Ātri vien kļuva skaidrs, ka Šūmaheram iecerēto īstenot neizdosies.

Mihaēls Šūmahers, kura veselības stāvoklis patlaban raisa vairāk jautājumu, nekā spēj sniegt atbilžu, jo sportists sabiedrībā nav rādījies kopš slēpošanas negadījuma 2013.gada pašā nogalē, bet ģimene un cilvēki no tuvāko personu loka stingri pieturas ciešai klusēšanai, no Formula 1 aizgāja pēc 2006.gada sezonas beigām.

Līdz tam viņš bija izcīnījis vairāk uzvaru un titulu nekā jebkurš cits Formula 1 pilots, tomēr ar to Šūmaheram nebija gana un 2010.gadā viņš atgriezās Mercedes komandas sastāvā, tiesa gan, nu jau bez sava uzticamā pavadoņa, menedžera Villija Vēbera, ar kuru bija strādājis 20 gadus. Jāteic, ka tā nebija Šūmahera izvēle; Vēbers pats nevēlējās atgriezties, raksta www.essentiallysports.com.

Sarunā ar interneta vietni Motorsport-total.com Vēbers atzinis, ka ir divi iemesli, kādēļ viņam nav patikusi Šūmahera ideja par atgriešanos. Pirmkārt, jau pati ideja par atgriešanos un pamatojums Vēberam šķituši nepareizi. Sportists menedžerim sacījis, ka garlaikojas, tāpēc vēlas atgriezties trasē un braukt.

“Ko tu vēlies, Mihaēl? Tu vari tikai zaudēt, tu vairs nevari uzvarēt, tu visu jau esi uzvarējis. Tu esi labākais sacīkšu braucējs pasaulē. Tu stāvi uz augstākā pjedestāla, uz kura var uzkāpt. Tagad tu vari tikai zaudēt,” Vēbers sacījis Šūmaheram, kurš nav vēlējies ieklausīties.

Otrkārt, pēc vairākiem gadiem ārpus Formula 1 vides Vēbers nav vēlējies piedzīvot neskaitāmās stundas lidmašīnās, miega traucējumus, koferu kravāšanu. “Es to visu iztēlojos, un man tā visa bija par daudz. Es viņam piedāvāju, ka nepiedalīšos aizjūras sacensībās, taču pieskatīšu viņu Eiropā. Tomēr viņš bija uzstājīgs un teica, ka darīs visu viens pats, uz ko es atbildēju, ka tā ir milzīga kļūda.”

Lai vai kā, Vēbers tomēr vairāk neprotestēja, novēlēja veiksmi un teica, ka vēlas, lai abi šķirtos kā draugi. “Es viņam novēlēju veiksmi, tomēr arī zināju, ka viss noies greizi,” - tā Vēbers.

Jāteic, ka Vēbera prognozes piepildījās pilnā apmērā, jo trīs gados Mercedes vienības sastāvā līdz tam spīdošais Formula 1 pilots uz goda pjedestāla kāpa tikai vienu reizi.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu