Augustā mazākumtautību skolu pedagogiem notiks latviešu valodas apguves kursi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Tāfele. Ilustratīvs attēls
Tāfele. Ilustratīvs attēls Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latviešu valodas aģentūra (LVA) augustā rīkos latviešu valodas un kultūrvides apguves intensīvos kursus mazākumtautību pirmsskolu un vispārējās izglītības pedagogiem.

Pēc aģentūrā sniegtās informācijas, intensīvie kursi notiks kā diennakts nometnes. No 10.augusta līdz 14.augustam paredzēts kurss pirmsskolas pedagogiem, savukārt no 17.augusta līdz 21.augustam - vispārējās izglītības pedagogiem. Katrā nometnē paredzētas 30 vietas.

LVA informē, ka kursu programmā ir latviešu valodas un kultūrvides apguves nodarbības par tēmām, kas nepieciešamas, strādājot pirmsskolas izglītības iestādē vai vispārējās izglītības skolā, tikšanās ar radošiem un iedvesmojošiem cilvēkiem, kā arī kultūrizzinošs mācību izbraukums uz kādu no pilsētām Vidzemes novadā.

Tāpat plānoti radošas pašizpausmes mācību pasākumi. Aģentūrā uzsver, ka 60 pedagogiem tā būs lieliska iespēja pilnveidot latviešu valodas zināšanas, papildināt pedagoģisko kompetenci, kā arī sagatavoties nākamajam mācību gadam. 

Kursi norisināsies viesnīcā "Baltvilla", Baltezerā, Garkalnes novadā. Aģentūrā akcentē, ka nometnes laikā tiks nodrošināti piesardzības pasākumi distances ievērošanai, prasības roku higiēnai, virsmu dezinfekcijai, koplietojamo virsmu apjoma samazināšanai un telpu vēdināšanai. 

Kursu beigās pedagogi saņems tālākizglītības sertifikātu.

Pieteikuma anketu iespējams aizpildīt līdz 26.jūnijam, un apstiprinājums vai noraidījums tiks nosūtīts pēc reģistrēšanās laika beigām.

Dalība šajos kursos ir bez maksas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu