Domā, ko ēd! Karstajā laikā mudina pārtiku glabāt uzmanīgi

CopyLinkedIn Draugiem X
Šašliks un cepti kartupēļi. Ilustratīvs foto
Šašliks un cepti kartupēļi. Ilustratīvs foto Foto: Evija Trifanova/LETA

Karstajā laikā, īpaši svētkos, iedzīvotājiem vēl rūpīgāk jādomā par drošu pārtikas uzglabāšanu, intervijā Latvijas radio atgādina Pārtikas un veterinārais dienests (PVD). 

“Uz svētku galda vajadzētu likt tik daudz ēdiena, cik paredzēts apēst tuvākajā laikā. Un labāk uzlikt mazāk un ēdienu papildināt laiku pa laikam, nekā uzlikt uz galda visu, ļaujot, lai ēdiens karstumā uzglabājas ilgu laiku un pat sāk bojāties,” skaidro PVD pārstāve Svetlana Aļminoviča Miļjanoviča.

“Ja no svētku vakariņām ēdieni ir palikuši pāri, tie noteikti būtu jāievieto aukstumā un nākamajā rītā jāpaskatās, vai tie nav sabojājušies.

Īpaši tas attiecas uz salātiem, kuru gatavošanā ir izmantots krējums. Tāpat uz gaļas un zivju produktiem vai konditorejas izstrādājumiem ar krēmu.”

Jāatceras ne tikai rūpīgu uzmanību pievērst produktu termiņiem, bet arī sekot, kādos apstākļos produkti tiek uzglabāti un tirgoti. Piemēram, ja uz letes siltumā piedāvā kūkas ar pildījumu vai zivis, tad tādus iegādāties nevajadzētu, uzsver Aļminoviča Miļjanoviča.

TVNET jau ziņoja, ka Jāņu dienā debesis būs lielākoties skaidras un saglabāsies sauss laiks, liecina Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

Pūtīs lēns, piekrastē lēns līdz mērens ziemeļu puses vējš, un gaiss iesils līdz +24…+29 grādiem.

Piekrastes rajonos būs nedaudz vēsāks - tur gaidāmi +19…+24 grādi. 

Meteorologi brīdina, ka, karstuma vilnis, kas sākās Līgo dienā, turpināsies līdz pat 26.jūnijam. Lielākajā Latvijas teritorijas daļā gaidāms stiprs karstums līdz +27...+30 grādiem. 

Saistībā ar gaidāmo karstumu izsludināts dzeltenais brīdinājums, kas nozīmē, ka pastāv veselības traucējumu risks atsevišķām iedzīvotāju grupām, piemēram, vecākiem cilvēkiem un zīdaiņiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu