Patvēruma meklētāju skaits Eiropā pērn atkal pieaudzis (2)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X

Pēc 2018.gadā pieredzētā krituma patvēruma pieprasītāju skaits Eiropā pērn atkal pieaudzis, liecina Eiropas Patvēruma atbalsta biroja ziņojums.

Jauno patvēruma pieprasītāju skaits pieaudzis par 11% jeb no 666 000 2018.gadā līdz 738 000 2019.gadā, kas aptuveni līdzinās 2017.gada rādītājiem.

Starp patvēruma pieprasītājiem visvairāk ir sīriešu, un vislielākais patvēruma pieprasījumu skaits iesniegts Vācijā, Francijā un Spānijā.

Kopumā Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs, kā arī Norvēģijā, Šveicē, Islandē un Lihtenšteinā līdz pagājušā gada beigām vēl bija gandrīz miljons neizskatītu patvēruma pieprasījuma lietu.

Pērn patvēruma meklētāju skaits pieaudzis pirmo reizi kopš 2015.gada migrācijas krīzes.

Lai gan patvēruma meklētāju skaits atkal pieaudzis, to personu skaits, kurām patvērums piešķirts, nedaudz sarucis.

Pirmajā instancē izredzes, ka pieprasījums tiks atraidīts, vairāk nekā divkārt pārsniedz iespēju, ka to apstiprinās. 2919.gadā pirmajā instancē tika noraidīti 350 000 patvēruma pieprasījumi, kamēr apmierināti tika tikai 128 lūgumi.

Covid-19 pandēmija novedusi pie krasa patvēruma pieprasītāju skaita krituma, un līdz šim šogad tas samazinājies par 87%, noslīdot līdz zemākajam līmenim kopš 2008.gada.

Tomēr ziņojuma autori prognozē, ka šī gada otrajā pusē patvēruma meklētāju skaits atkal pieaugs.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu