"Ogles" minifestivāls pārcelts uz augustu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Festivāla "Ogle" rīkotāji - Cepurīšu ģimene - Maigurs, Jānis, Alise un Irēna
Festivāla "Ogle" rīkotāji - Cepurīšu ģimene - Maigurs, Jānis, Alise un Irēna Foto: publicitātes

Pievēršot lielāku uzmanību mentālās veselības nozīmei, biedrība "Ogle" 4. jūlijā paredzēto minifestivālu pārceļ uz 1. augustu. Pasākums norisināsies Rīgā, Sporta 2 kvartālā, kurā visas dienas garumā būs iespējams apmeklēt sarunas un lekcijas par mentālo veselību, kā arī baudīt muzikālus priekšnesumus.

Ņemot vērā, ka straujās vīrusa Covid-19 izplatības dēļ lielai daļai iedzīvotāju nācās pielāgoties jauniem apstākļiem, šis ir bijis emocionāli sarežģīts pusgads. Tāpēc biedrība rīko vasaras minifestivālu Rīgā, lai aktualizētu mentālās veselības nozīmi ikdienā. Pasākuma ietvaros būs iespējams apmeklēt krīzes centra "Skalbes" lekcijas, uzklausīt pieredzes stāstus, kuros piedalīsies profesionāli speciālisti. Festivāla dienā tiks rādīta Kārļa Lesiņa filma "Izmisums", pēc kuras sekos diskusija ar filmas aktieriem.

Paralēli izglītojošajām sarunām un lekcijām par mentālo veselību norisināsies terapeitiskās jogas un meditācijas nodarbības, kuras vadīs speciāliste no Norvēģijas, kā arī būs iespēja apgūt pareizas elpošanas prasmes. Vakara noslēgumā uz minifestivāla skatuves būs iespēja dzirdēt jauno grupu "Ārpilsētas sakars", hiphopa pārstāvi Arturu Skuteli, duetu "Čipsis un Dullais" un grupu "Sudden Lights".

"Šī gada sākums bija emocionāli grūts. Tas strauji izmainīja ikdienas gaitas, samazinot ierasto komunikāciju ar līdzcilvēkiem. Vēlamies atgādināt, ka mums ir jārūpējas par savu mentālo veselību un par to nedrīkst aizmirst. Tāpēc, rīkojot minifestivālu, vēlamies izglītot sabiedrību un sniegt atbalstu tiem, kam tas ir nepieciešams," tā "Ogles" minifestivāla organizatore Alise Cepurīte.

Biedrība "Ogle" tika izveidota 2019. gadā, kad, piedzīvojot traģēdiju ģimenē, tika pieņemts lēmums, ka ir nepieciešams vairot sabiedrībā zināšanas un izpratni par pašnāvību un depresiju, lai pievērstu uzmanību mentālās veselības nozīmei.

Biļetes uz minifestivālu pieejamas ticketshop.lv.

Foto: Atskats uz festivālu "Ogle".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu