Apstiprināta siltumenerģijas ražošanas tarifu piemērošanas kārtība "Latvenergo" ražotnēm

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
AS "Latvenergo" termoelektrocentrāles TEC 2 atklātais otrais energobloks Salaspils novada Aconē.
AS "Latvenergo" termoelektrocentrāles TEC 2 atklātais otrais energobloks Salaspils novada Aconē. Foto: Evija Trifanova/LETA

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) apstiprinājusi AS "Latvenergo" ražotnēm TEC-1 un TEC-2 saražotās siltumenerģijas tarifu piemērošanas kārtību atbilstoši aktuālajai dabasgāzes cenai, liecina regulatora publiskotā informācija.

SPRK pieņemtais lēmums papildināts ar tarifu tabulu, kā piemērojami siltumenerģijas ražošanas tarifi atbilstoši aktuālajai dabasgāzes cenai, nodrošinot, ka tarifi atbilst "Latvenergo" dabasgāzes iegādes izmaksām.

Piemērošanas kārtība ir papildināta ar jauniem siltumenerģijas ražošanas tarifiem pie dabasgāzes cenām, kas ir zemākas par 15,65 eiro megavatstundā. Līdz šim tarifi tika piemēroti atbilstoši SPRK lēmumam, kur zemākā dabasgāzes cena bija noteikta 15,65 eiro apmērā par megavatstundu.

Saistībā ar dabasgāzes cenas samazināšanos tirgū, lai "Latvenergo" varētu piemērot siltumenerģijas ražošanas tarifus, kas atbilst aktuālajai dabasgāzes cenai, jauna piemērošanas kārtība tika iesniegta SPRK izvērtēšanai šogad 26.maijā.

Jau vēstīts, ka "Latvenergo" koncerna apgrozījums pērn bija 841,6 miljoni eiro, kas ir par 0,3% vairāk nekā gadu iepriekš, bet koncerna peļņa pieauga par 24,2%, sasniedzot 94,4 miljonus eiro.

"Latvenergo" nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, dabasgāzes tirdzniecību, elektroenerģijas sadales pakalpojumu nodrošināšanu un pārvades aktīvu nomu. "Latvenergo" obligācijas kotē biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu