Sejas aizsegi sabiedriskajā transportā joprojām obligāti; nevalkātājus sodīt nevar (7)

CopyLinkedIn Draugiem X
Cilvēki sejas aizsargmaskās sabiedriskajā transportā.
Cilvēki sejas aizsargmaskās sabiedriskajā transportā. Foto: Evija Trifanova/LETA

Lai arī ārkārtējā situācija Latvijā beidzās pirms divām nedēļām, prasība lietot sejas aizsegus sabiedriskajā transportā joprojām ir obligāta, tomēr sodu par tās neievērošanu piemērot nevar, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "4. studija". 

"Rīgas satiksmes" pārstāve Inese Rozīte "4. studijai" norāda, ka sabiedriskā transporta kontrolieri, pārbaudot biļetes, pasažieriem atgādina par sejas aizsegu nepieciešamību, taču sodus piemērot nevar.

To vairs nevar darīt arī policija. Kamēr valstī bija noteikta ārkārtējā situācija, par sejas aizsargmaskas nelietošanu policija varēja piespriest naudas sodu no 10 līdz 2000 eiro, taču nu likumsargi var nevalkātājiem vien aizrādīt.

Savukārt Satiksmes ministrija apelē pie cilvēku godprātības. 

"Lai arī noteikumos par epidemioloģiskās drošības pasākumiem Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai nav noteikts, ka to lietošanu kontrolē Valsts policija un par šīs prasības neievērošanu var piespriest administratīvo sodu, tas neatceļ prasības ievērošanu. Nepieciešamība rīkoties atbildīgi ir mūsu visu interesēs," uzsver SM pārstāve Vineta Kleine.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu