Video: kāpēc Jāņu dienā Ķegumā nestrādāja dzelzceļa pārbrauktuve? (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Dzelzceļa sliedes.
Dzelzceļa sliedes. Foto: Evija Trifanova/LETA

Jāņu vakarā kāds autovadītājs Ķegumā uz dzelzceļa pārbrauktuves fiksējis bīstamu situāciju, kas kādam nevērīgākam šoferim varēja beigties nelāgi, -  nestrādāja pārbrauktuves luksofors un barjera, vēsta Dienas ziņas. 

Tikai brīdī, kad vilciens jau šķērso pārbrauktuves zonu, aizliedzošie signāli iedarbojas.

Uzņēmumā “Latvijas dzelzceļš” norāda – tā kā Ogrē nav darbojusies viena no pārmijām, Ķegums kļuvis par situācijas atrisinājumu.

“Lai neradītu liekus kavējumus dzelzceļa satiksmei, tika pieņemts lēmums vienu no vilcieniem sūtīt pa tā saukto nepareizo ceļu, jeb pretējā virzienā, un tādā gadījumā nedarbojas dzelzceļa pārbrauktuves signalizācija, kas nodod signālu pārbrauktuvei, lai tā laicīgi slēgtos ciet,” skaidroja AS “Latvijas dzelzceļš” pārstāve Ella Pētermane.

Tātad šādās situācijās pārbrauktuve automātiski noslēdzas tikai brīdī, kad vilciens jau tai ir blakus.

“Vilciena mašīnistam tiek izdots brīdinājums  pārbrauktuvei tuvoties ar ātrumu 20 km/h, tādos gadījumos gan autovadītāji var laikus pamanīt tuvojošos vilcienu, gan mašīnists var paspēt nobremzēt, ja tomēr ir kāds šķērslis uz pārbrauktuves,” norādīja Pētermane.

Ķegumieši ievērojuši, ka brīžos, kad pārbrauktuve nestrādā, parasti satiksme tiek regulēta.

Kāpēc šoreiz nav norīkots kāds darbinieks, kas jau laikus varētu autovadītājus brīdināt par tuvojošos vilcienu, “Latvijas dzelzceļam” atbildes nav.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu