Akcionāri atbalsta "Lufthansa" glābšanas plānu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Vācijas nacionālās aviokompānijas "Lufthansa" akcionāri ceturtdien ar ievērojamu balsu vairākumu atbalstīja deviņu miljardu eiro vērto lidsabiedrības glābšanas plānu, tādējādi glābjot Eiropas lielāko lidsabiedrības grupu no bankrota.

Ārkārtas akcionāru sanāksmē, kas koronavīrusa pandēmijas dēļ noritēja tiešsaistē, glābšanas plānu atbalstīja vairāk nekā 98% akcionāru.

"Lufthansa" vadītājs Karstens Špors norādīja, ka akcionāru apstiprinājums devis aviokompānijai un tās 138 000 darbinieku perspektīvas veiksmīgai nākotnei.

Bažas par akcionāru apstiprinājuma saņemšanu izzuda pēc tam, kad "Lufthansa" lielākais akcionārs Heincs Hermans Tīle pēdējā brīdī atsauca savus iebildumus šim glābšanas plānam.

Kā ziņots, "Lufthansa" glābšanas plāns paredz, ka federālās valdības ekonomikas stabilizācijas fonds, kas izveidots, lai mazinātu koronavīrusa pandēmijas negatīvo ietekmi, iegūs 20% aviokompānijas akciju, kā arī konvertējamās obligācijas vēl 5% plus vienas akcijas vērtībā.

Līdz ar to Vācijas valsts kļūs par lielāko "Lufthansa" akcionāru. Šī būs pirmā reize kopš 1997.gada aviokompānijas privatizācijas, kad Vācijas valsts kļūs par tās akcionāri.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu