Nākamsezon varētu pieaugt komandu skaits vietējā florbola virslīgā

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas florbola virslīgas finālspēle "Arēnā Rīga".
Latvijas florbola virslīgas finālspēle "Arēnā Rīga". Foto: Ieva Leiniša/LETA

Nākamā gada "Elvi florbola līgā" varētu spēlēt par vienu komandu vairāk, to kopējām skaitam pieaugot līdz 13, sarunā ar laikrakstu "Latvijas Avīze" teica Latvijas Florbola savienības (LFS) prezidents Ilvis Pētersons.

"Mums cipari, salīdzinot ar profesionāļiem, ir daudz pieticīgāki, bet labi tāpat nebija. Šos trīs mēnešus jostu stipri nācās savilkt, jo naudas plūsma bija pilnībā apstājusies. Ceru, ka mēs izdzīvosim un viss būs labi," laikrakstam teica Pētersons.

Nākamajā trešdienā gaidāms LFS gadskārtējais kongress, kurā arī plānotas valdes vēlēšanas. Iepriekšējās pieteikšanās uz amatiem nav, bet Pētersons plāno turpināt iesākto, jo vēl neesot izsmēlis savus resursus.

Tuvākajā laikā arī būs zināms jaunās sezonas nolikums, kurā, iespējams, būs redzamas izmaiņas komandu skaitā. Proti, nākamsezon valsts spēcīgākajā čempionātā varētu spēlēt 13, nevis 12 komandas. Kā iespējamā jaunpienācēja tiek minēta "RTU/Rockets".

Savukārt četras sieviešu komandas varētu apvienoties ar Igaunijas čempionātu, kurā arī startē četri klubi.

Lielas bažas gan sagādā reģionālā reforma, kuras rezultātā trīs jaunajos novados būtu pa divām florbola komandām, bet nav skaidrības, vai pašvaldības vēlēsies uzturēt divus florbola klubus.

"Tā ir liela jautājuma zīme, vai pašvaldības turpinās uzturēt nu jau pa divām florbola komandām. Cēsis - Pārgauja, Valmiera - Kocēni, Ogre - Lielvārde," Pētersons uzskaita komandas, kuras pēc reformas būs zem vienas pašvaldības.

Tāpat neesot pamata domāt, ka neturpināsies sadarbība ar līdzšinējo ģenerālsponsoru "Elvi".

Tikmēr Latvijas izlase jau nākamnedēļ Liepājā plāno aizvadīt trīs dienu garu treniņnometni, bet valstsvienības galvenais treneris Arto Rīhimeki Latvijā ieradīsies jau 1.jūlijā. 

Augustā izlase, iespējams, piedalīsies "Latvian Open" turnīrā, bet septembra pirmajā nedēļas nogalē notiks Četru Nāciju turnīrs Liepājā ar Somijas un Šveices U-23 izlasēm.

Vēl nav skaidrības par zviedriem, ja viņiem būs ceļošanas ierobežojumi, tad brauks vācieši. Nākamajā izlašu logā bija plānots turnīrs Vācijā, taču tas nenotiks, jo vācieši nav droši, vai varēs noorganizēt. Šajā laika posmā valstsvienība cer aizvadīt pārbaudes spēles Somijā.

Tāpat zem jautājuma zīmes ir arī pasaules čempionāts, kas šogad decembrī gaidāms Somijā. Atbilde no starptautiskās federācijas gaidāma līdz 1.oktobrim. Šogad čempionātā izlasēm ir iespēja cīnīties par piecām ceļazīmēm uz Pasaules sporta spēlēm ASV, kas kalpo kā Olimpiāde neolimpiskajiem sporta veidiem.

LFS valde marta izskaņā pieņēmusi lēmumu par visu līmeņu Latvijas čempionāta florbolā 2019./2020. gada sezonas neturpināšanu. Visi turnīri tika atcelti bez komandu ieņemto vietu noteikšanas un Latvijas čempionu titulu piešķiršanas.

"Elvi Florbola līgas" vīru turnīra regulārajā čempionātā labākā bija Cēsu "Lekrings" komanda, un kungi jau bija uzsākuši izslēgšanas turnīru, bet sieviešu meistarsacīkstēs tabulas augšgalā bija Kocēnu "Rubene".

Pērn vīru konkurencē Lielvārdes komanda finālā ar 6:4 uzvarēja Ulbrokas klubu, bet dāmu konkurencē "Rubene" ar 4:3 papildlaikā uzveica "Ķekavu".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu