FOTO: Jāņu nakts brīnumi Liepājā - Ezera iela pārvēršas ezerā (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X

Mierīgi plānota Jāņu nakts Ezera ielas iemītniekiem Liepājā izvērtusies piedzīvojumu pilna - neilgi pēc pusnakts sācies spēcīgs lietus, kas applūdinājis pirms dažiem gadiem rekonstruēto ielu. Paglābuši ielas malā novietotos auto no noslīkšanas, liepājnieki nolēmuši neparasto nakti izbaudīt, dodoties laivu braucienā gar saviem logiem. 

"Mēs ar vīru smējāmies - vēl drusciņ pietrūkst, lai ezers savienotos ar jūru!" TVNET saka liepājniece Inese, kuras ģimeni no salda miega Jāņu naktī pamodinājuši satraukti kaimiņi, mudinot aizdzīt automašīnu no applūstošās ielas. 

"Vēsturiski ir bijuši gadījumi, kad pēc lielākiem plūdiem kaimiņi nevar pielaist mašīnu," viņa atzīst. 

Jāņu nakts lietavas nav pirmā reize, kad salīdzinoši svaigi rekonstruētā iela pamatīgi applūst - ikreiz pēc intensīvāka lietus veidojas iespaidīga un dziļa peļķe divu kvartālu garumā, tomēr gadījumi, kad zem ūdens pazūd arī ietve, nav nemaz tik bieži. 

Ezeram līdzīgā peļķe nereti kļūst arī par apkaimes bērnu rotaļu vietu.  

Ezers uz ielas izveidojies ap trijiem naktī, bet pilsētas komunālais dienests uz iedzīvotāju zvaniem reaģējis ap plkst.5.10. Tikmēr liepājnieku pāris ar suni izbaudījuši gandrīz stundu ilgu laivu braucienu pa kvartālu. 

Ezera ielas rekonstrukcija Liepājā veikta 2012.gadā apjomīga satiksmes infrastruktūras projekta ietvaros, veicot Zirņu-Ganību ielas rekonstrukciju un izbūvējot pieslēgumu Zemnieku ielai. Šis projekts Liepājas pilsētas domei izmaksājis 16 miljonus latu jeb 22,77 miljonus eiro. Projekta ietvaros rekonstrukciju piedzīvojušas arī vairākas šķērsielas, tajā skaitā arī Ezera ielas posms. 

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu