Melnais punkts pie Ādažiem, kur autobraucējiem īpaši jāuzmanās (2)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Apskatot Latvijas autoceļu jaunākos melnos punktus, raidījums Zebra paviesojās arī satiksmes mezglā pie Ādažiem - vietā, kur krustojas Tallinas šoseja krustojas ar Muižas ielu. Kādēļ tas jāzina? Tādēļ, ka melnajos punktos avārijas statistiski notiek biežāk un līdz ar to arī pašiem risks iekļūt negadījumā ir lielāks.

Šajā krustojumā pēdējos gados ir notikušas avārijas ar trim bojāgājušajiem un četriem cietušajiem. Galvenie avāriju cēloņi šajā vietā ir kreiso pagriezienu un intensīvās satiksmes kombinācija. 

Braucot virzienā uz Rīgu, nogriešanās uz Muižas ielu, tātad Ādažiem, nav tik dramatiski bīstama, jo manevram izveidota atsevišķa josla,  bet izbraukšana uz Tallinas šosejas, lai dotos galvaspilsētas virzienā, slēpj milzīgus riskus. Ātrums te ir liels, satiksmes plūsma blīva, un, ja kāds braucējs būs ātrāks vai grūtāk pamanāms (piemēram, motociklists), nepatikšanas ir ļoti iespējamas. Par to, ka riski ir reāli, liecina arī krustojuma malā uzstādītais piemineklis kādam motobraucējam, kuru vienkārši nepamanīja.

Kāds ir risinājums, lai traģiskas avārijas šajā satiksmes mezglā nenotiktu? Tas atrodas pašos Ādažos tuvāk Rīgai un ir nodēvēts par viaduktu.

Vairāk skaties Zebras sižetā:  

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu