Eiropas Investīciju banka apstiprinājusi 22 miljonu eiro finansējumu biroju centra "Verde" projektam Rīgā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Eiropas Investīciju bankas (EIB) direktoru padome ir apstiprinājusi 22 miljonu eiro finansējumu SBA grupas uzņēmuma "Capitalica Asset Management" attīstītājam "Verde" biznesa centru kompleksam Rīgā.

Finansējumu 22 miljonu eiro apmērā paredzēts piešķirt no EIB investīciju paketes, kas paredzēta cīņai ar klimatiskajām pārmaiņām.

"Energoefektīvu būvju būvniecība būs būtiska zaļās ekonomikas atveseļošanās daļa pēc pašreizējās krīzes. Tā kā ēkas visvairāk izdala CO2, cenšoties samazināt klimata pārmaiņas, šai jomai ir jāpievērš īpaši liela uzmanība. Ņemot to vērā, EIB direktoru padome ir apstiprināja aizdevumu "Verde" projektam. Mēs ceram pēc iespējas ātrāk pabeigt aizdevuma saskaņošanas sarunas ar projekta īpašniekiem," norādīja EIB vadītājs Baltijas valstīs Marko Frančini.

Savukārt "Verde" projektu attīstošās "Capitalica Asset Management" vadītājs Andrjus Barštis atzīmēja, ka EIB lēmums apstiprināt finansējumu "Verde" apliecina institūcijas pārliecību par projekta dzīvotspēju. "Tas ir svarīgs visas mūsu zaļo ēku stratēģijas novērtējums un vēl viens impulss tam, lai palielinātu šī biznesa virziena apmēru. Saskaņojot dokumentus, galējo līgumu par "Verde" finansēšanu ceram parakstīt šā gada otrajā pusē," viņš sacīja.

Rīgā Skanstes rajonā plānotais divu A klases biznesa centru komplekss "Verde" būs viens no lielākajiem biznesa centriem Rīgā ar 45 000 kvadrātmetru platību. Jau agrīnajā stadijā "Verde" ieguvis pirmo ilgtspējīguma sertifikātu - divu ēku komplekss tā projektēšanas posmā tika novērtēts ar BREEAM "Excellent".

"Capitalica Asset Management" jūnijā parakstīja līgumu ar projekta ģenerālbūvuzņēmēju Latvijas būvkopmāniju "Merks". Būvniecību ir paredzēts sākt tuvākajā laikā un pabeigt 2023.gadā. Pavisam projektā tiks investēti vairāk nekā 65 miljoni eiro.

"Verde" pieder SBA grupas uzņēmuma "Capitalica Asset Management" pārvaldāmajam fondam "Capitalica Baltic Real Estate Fund I". Šajā fondā ir investējuši Latvijas un Lietuvas pensiju fondi, kurus pārvalda "INVL Asset Management", kā arī citi profesionāli investori.

"Capitalica Baltic Real Estate Fund I" nodarbojas ar Baltijas valstu komerciālā nekustamā īpašuma pārvaldīšanu. Bez Rīgā attīstāmā projekta "Capitalica Baltic Real Estate Fund I" pārvalda arī Viļņā esošo biznesa centru "135", Kauņā - biznesa centru "Kauno dokas" un tirdzniecības centru "Luize" Klaipēdā. 

Investīciju pārvaldīšanas uzņēmums tika dibināts 2016.gadā. Tā kontrolpakete (70%) pieder vienai no lielākajām Lietuvas kapitāla biznesa grupām SBA, kamēr 30% akciju pieder "Fox Holdings".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu