Dzīvības un nāves jautājums. Ko nozīmē būt gejam Čečenijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Welcome To Chechnya"
"Welcome To Chechnya" Foto: HBO/publicitātes

Krievijas Federācijas republika Čečenija ir īpaša, tajā nemīt homoseksuāli cilvēki. Tāda vismaz ir tās līdera, militārā diktatora Ramzana Kadirova nostāja, kad viņam taujāts par seksuālo minoritāšu vajāšanu, vardarbību pret gejiem un lesbietēm. "Mums te nav šādu cilvēku. Mums nav neviena geja," kameras priekšā jaunajā kanāla HBO dokumentālajā filmā "Laipni lūgti Čečenijā" (Welcome To Chechnya) saka Kadirovs.

"Ja šeit ir kādi geji, vediet viņus uz Kanādu," turpina Kadirovs. "Lai slavēts Dievs. Lai attīrītu asinis, ja te tiešām kāds ir, vediet viņus prom."

Ja tas būtu tik vienkārši...

"Welcome To Chechnya"
"Welcome To Chechnya" Foto: HBO

"Oskara" balvai nominētā režisora Deivida Frensa (David France) jaunā filma "Laipni lūgti Čečenijā" pieskaras homoseksuālu cilvēku likteņiem Čečenijā, viņu mēģinājumam izbēgt no izsmiekla un fiziskas vardarbības. Dokumentālās filmas varoņi ir 21 gadus veca sieviete, kuru terorizē pašas radinieks, un viņa spiesta bēgt uz Maskavu cerībā nokļūt drošā vietā, un 30 gadus vecs vīrietis, kuru ģimene atbalsta, bet tādējādi pakļauj sevi briesmām un vajāšanai no čečenu varas iestāžu puses. 

Filma kanālā HBO iznāk 30. jūnijā un drīzumā būs skatāma arī "LMT Viedtelevīzijā".

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu