Red Bull KTM uz vēl vienu sezonu noslēdz līgumu ar Kairoli

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Antonio Kairoli
Antonio Kairoli Foto: Reuters/ScanPix

Pasaules čempionāta motokrosā (MXGP) vienības "Red Bull KTM" braucējs Antonio Kairoli vēl vienu sezonu pavadīs savā līdzšinējā komandā, vēsta sacensību organizatori.

Kairoli spēcīgākajā motokrosa klasē startēs jau 18.gadu pēc kārtas.

Itālis komandai pievienojās 2010.gadā un uzreiz izcīnīja uzvaru MX-1 klasē. 2014.gadā viņš svinēja pirmo panākumu MXGP klasē, ko vēlreiz paveica arī 2017.gadā.

KTM komanda ar Kairoli sastāvā kopumā izcīnījusi sešus titulus.

"Esmu motivēts nākamsezon aizvadīt labu gadu, tāpēc priecājos, ka ar komandu izdevās pagarināt līgumu uz vēl vienu sezonu. Redzēsim, ko nesīs 2020.gads, bet es vēlos uzvarēt gan šogad, gan nākamgad," pēc līguma parakstīšanas teica Kairoli. "Priecājos, ka tik ilgus gadus varu būt daļa no KTM ražotāja komandas, un vēlos turpināt veikt jaunus ierakstus vēstures grāmatās."

Gandarīts par braucēja noturēšanu komandā bija arī KTM motosporta direktors Pits Beirers, kurš uzsvēra, ka Kairoli jau sen varēja pamest vienību.

"Nešaubāmies, ka Kairoli tieksies pēc desmitā titula šosezon vai arī nākamajā gadā. Priecājamies, ka mūsu rindās ir Horhe, Antonio un Džefrijs. Ticam, ka šis trijnieks kopā ar komandas mehāniķiem spēs izcīnīt titulu," teica Beirers.

Nākamajā sezonā komandā brauks arī spānis Horhe Prado un Džefrijs Hērlingss.

Karjeras laikā Kairoli divas uzvaras svinējis MX2 klasē, no 2009. līdz 2013.gadam viņš bija nepārspēts MX1 klasē, bet MXGP tituli izcīnīti 2014. un 2017.gadā. MXGP klasē sportists kopumā uzvaru svinējis 45 etapos.

Jau ziņots, ka MXGP sezona varētu turpināties ar posmu Ķegumā, kur, iespējams, notiks divas, nevis vienas sacensības.

Ķeguma posmam bija jānotiek 14.jūnijā, vispirms tas tika pārcelts uz 12.jūliju, bet pēc tam - uz 9.augustu. Šobrīd tas sezonas kalendārā ir trešais posms jeb pirmais pēc koronavīrusa pandēmijas radītā pārtraukuma.

Sezonas nākamais posms bija paredzēts 2.augustā Krievijā, taču pirms pāris nedēļām tas tika pārcelts uz oktobri vai novembri.

Čempionāta rīkotājas "Infront Moto Racing" mērķis ir no augusta vidus līdz oktobra beigām Eiropā aizvadīt 10-12 posmus.

Sezonas pirmie divi etapi notika marta sākumā Lielbritānijā un Nīderlandē, latvietim Paulam Jonasam 2020.gadu iesākot ar neveiksmīgiem startiem. Jonass nesen vienā no treniņiem guva smagas traumas, un šobrīd nav zināms, kad viņš varētu atgriezties trasē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu