Pārdošanā nonācis F-1 čempiona Rosberga Lamborghini oriģinālā izskatā

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Kekes Rosberga Lamborghini Countach
Kekes Rosberga Lamborghini Countach Foto: Top Marques

Itālijā pārdošanā nonācis 1985.gada Lamborghini Countach, kura pirmais īpašnieks bija 1982.gada Formula 1 pasaules čempions Keke Rosbergs. Automobili īpašu padara ne tikai tā vēsture, bet arī niecīgais nobraukums, jo 35 gadu laikā baltais superauto pieveicis tikai 14 284 kilometrus.

2016.gada Formula 1 pasaules čempiona Niko Rosberga tēvs savu Countach iegādājās 1985.gada aprīlī, turklāt tas bija ne jau šāds tāds modelis, bet gan LP5000 Quattrovalvole ar četriem vārstiem uz cilindru, kevlara virsbūves paneļiem un citādu karburatoru izvietojumu?

Foto: Top Marques

Zem Countach LP5000 Quattrovalvole aizmugurējā pārsega atrodas 5,2 litru V12 atmosfēriskais motors ar 454 zirgspēkiem, ko aizmugurējiem riteņiem pievada 5 pakāpju manuālā pārnesumkārba. Kopumā Lamborghini izlaida tikai 610 šāda superauto eskemplārus.

Foto: Top Marques

Savulaik Rosbergam piegādātais auto ir ar ziloņkaula krāsas virsbūvi un baltas ādas salonu. Par to, ka auto piederējis F-1 čempionam, liecina īpaša plāksnīte.

Foto: Top Marques

Atšķirībā no citiem autobūves šedevriem, kas gadu desmitus pavadījuši pamestās garāžās zem lupatu kaudzēm, šis auto visas aizvadītās desmitgades ticis aprūpēts, tādēļ ir nevainojamā tehniskā kārtībā - eksterjerā un interjerā nekādas izmaiņas nav veiktas, komplektā nāk līdzi instrumentu komplekts un rezerves ritenis. Oriģināli šajā auto nav tikai paklājiņi. 

Foto: Top Marques

Mašīnas pārdevējs, firma Top Marques, cer, ka par šo Lamborghini kāds samaksās 636 800 eiro jeb aptuveni divreiz vairāk nekā par analogu eksemplāru bez tik ievērojamiem kādreizējiem īpašniekiem.

Foto: Top Marques
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu