Goldensteitas maniaks atzīst vainu 13 slepkavībās (7)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Par Goldensteitas maniaku dēvētais Džozefs Deandželo
Par Goldensteitas maniaku dēvētais Džozefs Deandželo Foto: FRED GREAVES / REUTERS

Par Goldensteitas maniaku dēvētais Džozefs Deandželo atzinis vainu 13 slepkavību pastrādāšanā. Ar ASV prokuratūru noslēgtā vienošanās viņu pasargās no nāvessoda, vēsta raidorganizācija BBC.

Deandželo 70. un 80.gados pastrādāja vairākas slepkavības, izvarošanas un laupīšanas. Tolaik viņš strādāja Kalifornijas policijā.

Goldensteitas sērijslepkavas identitāte ilgi nebija zināma, taču 2018.gadā policija salīdzināja nozieguma vietā iegūtu DNS paraugu ar ģenealoģijas vietņu lietotāju ģenētiskajiem profiliem internetā. Viens no profiliem saturēja kāda Deandželo radinieka ģenētisku informāciju. Kad Deandželo tika identificēts kā iespējamais aizdomās turamais, izmeklētāji no kāda atkritumos izmesta priekšmeta ieguva DNS paraugu, kas sakrita ar nozieguma vietā ievākto materiālu.

74 gadus vecais Deandželo tiesas sēdē Sakramento atzina vainu 13 slepkavībās, kā arī vairākās izvarošanās, laupīšanās un citos noziegumos.

Nākamā sēde paredzēta augustā. Domājams, ka tajā Deandželo tiks piespriests mūža ieslodzījums.

Sakramento apgabala prokurors Tjens Ho sacīja, ka pēc aresta 2018.gadā Deandželo esot atzinies noziegumos, runājot ar it kā nekontrolējamu savas personības šķautni, kad nopratināšanas telpā palicis viens.

"Es to visu izdarīju," Ho atreferē Deandželo sacīto. "Man nebija spēka izstumt viņu [no savas apziņas]. Viņš man lika to darīt. Viņš bija kopā ar mani. Tas bija manā galvā; viņš ir daļa no manis. Es negribēju to visu izdarīt. Es izstūmu Džeriju un nodzīvoju laimīgu mūžu. Es to visu izdarīju. Es iznīcināju vairākas  dzīves. Tāpēc tagad man par to jāsamaksā."

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu