"INVL Baltic Sea Growth Fund" iegādājas 52,8% "Eco Baltia" akciju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Toms Koklītis / LETA

Privātais investīciju fonds "INVL Baltic Sea Growth Fund" iegādājies 52,81% vides apsaimniekošanas uzņēmuma "Eco Baltia" akciju, aģentūrai LETA pavēstīja kompānijā.

"Eco Baltia grupa", kuras māteskompānija ir AS "Eco Baltia", ir vides apsaimniekošanas un otrreizējo izejvielu pārstrādes uzņēmumu grupa Baltijā, kas nodrošina pilnu atkritumu apsaimniekošanas ciklu no atkritumu savākšanas un šķirošanas līdz otrreizējai izejvielu loģistikai, vairumtirdzniecībai un izejvielu pārstrādei. 

"Eco Baltia grupas" uzņēmumi gadā pārstrādā aptuveni 50 500 polimēru iepakojumu, ražojot augstvērtīgas otrreizējās izejvielas, ko tālāk var izmantot jaunu produktu ražošanā. 2019.gadā sākta arī lietoto riepu pārstrāde. 

Grupā ietilpst vides apsaimniekošanas, otrreizējo izejvielu savākšanas un izlietotā iepakojuma pārstrādes uzņēmumi "Latvijas zaļais punkts", "Eco Baltia vide", "Eko Kurzeme", "Jumis", "PET Baltija", "Nordic Plast" un "Eco Teh Baltia".

Savukārt "INVL Baltic Sea Growth Fund" kopējais portfelis ir 165 miljoni eiro, un tā pamata investors ir Eiropas Investīciju fonds (EIF). Fonda mērķis ir izveidot daudzpusīgu ieguldījumu portfeli, vienā uzņēmumā ieguldot 10-30 miljonus eiro, lai iegādātos kontrolpaketi vai būtisku mazākuma līdzdalību dažādos uzņēmumos, kam piemīt liels izaugsmes potenciāls un kuri spēs pienācīgi konkurēt starptautiskā līmenī.

Fonds darbojas galvenokārt Baltijas valstīs un tām tuvākajos Polijas reģionos, Skandināvijā un Centrāleiropā. Līdz šim fonds ir ieguldījis divos uzņēmumos, kuri pārstāv veselības aprūpes sektoru un būvniecības nozari.

Fondu pārvalda Lietuvas "Invalda INVL" no "INVL Asset Management" grupas. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu