Ralfs Pleinics: Šobrīd "Ventspilij" jāuzkāpj uz pilnīgi jaunas takas

Gatis Kreceris
, Sporta žurnālists
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: www.bkventspils.lv

BK "Ventspils" jau pāris gadu desmitu pašmājās ir viens top basketbola klubiem. Allaž ambiciozs, reģionālā mērogā cīnījies par visaugstākajām vietām. 10 Latvijas čempiontituli runā paši par sevi. Nākamā sezona un, iespējams, arī tālāka nākotne Kurzemes klubam būs izaicinājumiem pilns laiks.  

"Sezonas laikā strādāsim pie tā, lai mūsu situāciju, pozīcijas varētu uzlabot," sarunā ar TVNET sacīja "Ventspils" kluba valdes loceklis Ralfs Pleinics. "Situācija uzņēmumos, kuri mūs kādreiz atbalstīja, šobrīd ir mazliet savādāka."

Kopš tūkstošgades mijas "Ventspils" bijis viens no valsts basketbola klubu flagmaņiem un sagādājis visnopietnāko konkurenci visos turnīros, kuros piedalījies. Reģionālā mērogā "Ventspils" iekarojis visas iespējamās virsotnes. 

Nesen TVNET kļuva zināms, ka nākamsezon "Ventspils" komandu vairs nevadīs Artūrs Visockis-Rubenis, kurš pārcēlies uz "Liepājas" vienību. Kurzemes klubu atstājis arī tā ilggadējais spēka uzbrucējs/centra spēlētājs Ronalds Zaķis. Viņš savu karjeru turpinās Vācijas pēc spēka otrajā līgā - Rostokas "Seawolves" komandā. Klāvs Čavars nākamsezon spēlēs Minskas "Cmoki". Šiem vīriem būs sekotāji...

Salīdzinot ar pagājušo gadu, kluba budžets šogad varētu samazināties par 50% vai pat vairāk. Klubu vairs neatbalsta līdzšinējais ģenerālsponsors Ventspils brīvostas pārvalde, ar kuru tika pārtraukts līgums koronavīrusa Covid-19 pandēmijas laikā. Ventspils brīvostas pārvaldes finansējums basketbola kluba budžetu veidoja aptuveni 40%.

"Ventspils" kluba vadība vairākkārt uzrunājusi Ventspils brīvostas pārvaldi, bet līdz šim atsaucību nav guvusi. 

"Tas, ka situācija Ventspilī ir pamainījusies, ir fakts. Tā vairs nebūs Eirokausu līmeņa komanda. Uz cik ilgu laiku, to es nemāku pateikt," pauda Pleinics.

"Ja mēs gribam noturēt to līmeni, kāds tas bija iepriekš, būs jāpārorientējas. Diemžēl tas nenotiek tik ātri."

Nākamajā sezonā "Ventspils" piedalīsies Latvijas-Igaunijas apvienotajā čempionātā (LIBL), Latvijas Basketbola līgā (LBL) un Latvijas kausa izcīņā. 

"Šobrīd mums jāuzkāpj uz pilnīgi jaunas takas, salīdzinot ar to ceļu, kuru vairāk nekā 20 gadu garumā mēs gājām," teica Pleinics. "Ja jāsalīdzina, tad pašlaik esam aptuveni 1996. gada līmenī. Iespējams, pienācis brīdis apskatīties, kādas rezerves mums ir un kādas iepriekš neesam izmantojuši."

Sagaidāms, ka "Ventspils" komandas sastāvu nākamsezon veidos gados jauni basketbolisti. Kurzemes kluba sistēma daudzu gadu garumā ir saražojusi pietiekoši daudz spēlētāju, kuri aizstāvējuši visu vecumu Latvijas izlases. 

"Pagaidām man optimisms aprobežojas ar to, ka jādzīvo tādā situācijā, kāda tā ir. Esmu šajā apziņā dzīvojis, lai sapratu, ka no šīs vietas būs kaut kā tālāk jāgrozās... Jāmēģina noturēt līdzšinējais līmenis," norādīja Pleinics.

"Ļoti gribētu, lai tie cilvēki, kas kaut ko ņem nost, iedod kaut ko vietā. Sportam pienākuši grūti laiki. Ir jauna situācija, kura ir jāsagremo. Un no tās arī jāmēģina startēt."

Pleinics atklāja, ka līdz šim "Ventspils" klubu finansiālajā plāksnē lielas problēmas nav piemeklējušas.  

"21. gadsimta sākumā - piecus sešus gadus, sezonai sākoties, mēs zinājām, ka esam stipri. Tie bija ļoti pārliecinoši gadi. Katrs gads bijis savādāks, interesants. Jautājums ir - kādas ir tavas iespējas. Vismaz 50 procentos gadījumu savus mērķus līdz šim esam sasnieguši," pastāstīja Pleinics. "Gandrīz 20 gadu laikā reti ir bijis tāds gads, ka mēs neko nebūtu izcīnījuši. Turpināsim strādāt, lai noturētu savu līmeni."

"Ventspils" sastāva aprises un treneru kolektīvs, visticamāk, kļūs zināms jūlijā. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu