"Mavericks" bijušais treneris augstu vērtē Porziņģi, Dončiču un komandas izredzes

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Luka Dončičs un Kristaps Porziņģis
Luka Dončičs un Kristaps Porziņģis Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) apskatnieks, bijušais Dalasas "Mavericks" spēlētājs un galvenais treneris Eiverijs Džonsons sarunā ar "CBS Sports" paudis pārliecību, ka Kristaps Porziņģis un slovēnis Luka Dončičs varētu savu komandu šosezon aizvest līdz līgas finālam.

Džonsonam tika vaicāts, kura komanda viņam visvairāk interesēs, atsākoties NBA sezonai. Bijušais treneris atbildēja, ka, viņaprāt, "Mavericks" var izdoties iekļūt NBA finālā.

"Skatoties uz atlikušo spēļu sarakstu, "Mavericks" ir pa vidu starp komandām ar vieglāko un smagāko grafiku. Viņi spēlēs pret četrām komandām, kuras patreiz nav izslēgšanas spēļu zonā. Es tiešām gribu redzēt "Mavericks" komandu," teica Džonsons.

"Viņiem ir Luka Dončičs, kurš ir "staigājošs triple-double". Viņu ir tik interesanti skatīties. Viņš pirmo reizi būs izslēgšanas spēlēs," sacīja "Mavericks" kluba bijušais treneris un spēlētājs.

Džonsons salīdzināja Dončiču un Porziņģi ar supervaroņiem Betmenu un Robinu. Viņš uzskata, ka Latvijas un Slovēnijas basketbolistu tandēms ir viens no labākajiem duetiem NBA.

"Ieliec šos puišus septiņu spēļu sērijā, un "Mavericks" ir komanda, kas potenciāli var iekļūt NBA finālā," uzskata Džonsons.

"Mavericks" pirms sezonas atsākšanās ar 40 uzvarām 67 mačos atrodas Rietumu konferences septītajā vietā.

"Porziņģa un Dončiča sadarbība ir neapturama, it sevišķi, ja vēl ņemam vērā tādu spēlētāju kā Tims Hārdevejs juniors, kurš ir lielisks tālmetienu izpildītājs. Viņus ir ļoti grūti apturēt."

Džonsons spēlēja "Mavericks" komandā 2002./03. gada sezonā. Četrus gadus viņš Dalasas klubā pavadīja kā treneris - vienu sezonu kā asistents, trīs sezonas kā galvenais treneris.

2006. gadā Džonsons ieguva NBA sezonas labākā trenera balvu, bet 1999. gadā ar Sanantonio "Spurs" komandu viņš kā spēlētājs kļuva par līgas čempionu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu