Kārtējā avārija Lielvārdes un Biķernieku ielas "krustā" ir kā aicinājums to beidzot uzlabot (3)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Lielvārdes un Biķernieku ielas krustojumā notikusi kārtējā avārija, un tas ir kārtējais sauciens pēc sava veida palīdzības jeb krustojuma rekonstrukcijas, jo kritiskas situācijas šeit rodas regulāri.

Otrdienas pēcpusdienā šajā brauktuvju savienojumā ceļu nesadalīja automašīnas Audi un Opel, kā rezultātā viens cilvēks nonāca slimnīcā. Sadursme notika pēc jau klasiska scenārija, ziņo TV3 raidījums Degpunktā.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Opel pasažiere stāsta, ka viņi braukuši taisni pie luksofora zaļās gaismas, savukārt sieviete pie Audi stūres vēlējusies nogriezties, citu automobiļu aizsegā nav pamanījusi pretī braucošo un izraisījusi avāriju.

Audi vadītāja nenoliedz, ka kļūdījusies. Bijusi pārliecināta, ka pretī braucošie jau apstājušies un manevrs ir drošs.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

"Šeit ir ļoti traks krustojums īstenībā. Nepamanīju to mašīnu, jo aklā zonā bija. Nepamanīju to mašīnu, jo tur stāvēja citas mašīnas un es griezos no Lielvārdes ielas. Es neredzēju. Likās, ka ir apstājies un es drīkstu braukt, bet izrādās - viss vēl turpinājās," stāsta Audi vadītāja, piebilstot, ka viņai viss ir kārtībā, bet Opel automašīnā sievietei bijušas kaut kādas veselības problēmas.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Kā viens no risinājumiem noteikti jāizskata kreisās papildsekcijas uzstādīšana luksoforos. Proti, kreiso pagriezienu abos virzienos spēkrati tad varētu veikt tikai tajā brīdī, kad braukšana taisni ir liegta ar luksofora pamatsekcijas sarkano gaismu.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu