Pēc Babišu kritizējošas EP rezolūcijas apstiprināšanas vienam no čehu deputātiem piešķirta policijas apsardze

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Bijušais Čehijas premjerministrs Andrejs Babišs.
Bijušais Čehijas premjerministrs Andrejs Babišs. Foto: MARTIN DIVISEK / EPA

Vienam no Eiropas Parlamenta (EP) deputātiem, kas pārstāv Čehiju, nodrošināta policijas apsardze, jo viņš bijis iesaistīts rezolūcijas izstrādē, kurā kritizēts Čehijas premjerministrs Andrejs Babišs, otrdien pavēstījis EP priekšsēdētājs Dāvids Sasoli.

Babišs paziņojis, ka jūnijā EP apstiprināto rezolūciju iespējams interpretēt kā iejaukšanos Čehijas iekšējās lietās.

Babišam adresētajā vēstulē Sasoli paudis "lielu satraukumu par personīgiem uzbrukumiem" EP budžeta komisijas locekļiem, kuri bijuši saistīti ar rezolūcijas sagatavošanu.

Avoti EP vēsta, ka lieta saistīta ar vienu no deputātiem, kas pārstāv Čehiju.

Eiropas Komisija (EK) šobrīd izmeklē divas lietas, kas saistītas ar aizdomām par nepamatotu Eiropas Savienības (ES) fondu līdzekļu piešķiršanu Babiša uzņēmumiem.

EP rezolūcija saturēja aicinājumu liegt Babišam piedalīties sarunās par ES budžetu, jo tas varētu izraisīt interešu konfliktu.

Sasoli savā vēstulē norādījis, ka EP kā iestādījums, kura pilnvarās ir bloka budžeta izstrāde un uzraudzība, pieņemot rezolūciju, rīkojies saskaņā ar savu mandātu un arī turpmāk to darīs.

Babišs, kurš Čehijas premjera amatā atrodas kopš 2017.gada, ir plaša biznesa konglomerāta dibinātājs. Stājoties amatā, viņš to nodevis divu pilnvaroto fondu pārraudzībā.

Tomēr Babiša kritiķi norāda, ka viņš joprojām ir patiesais labuma guvējs un ka, būdams ES dalībvalsts vadītājs, viņš var gūt papildu labumu no bloka subsīdijām, jo var ietekmēt to sadali.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu