Atmiņas par veciem laikiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp

TVNET turpina raidījumu ciklu "Dziesma pēc dziesmas", aicinot pašmāju mūziķus atklāt sava jaunākā albuma dziesmu tapšanas stāstu un vēstījumu. Šoreiz grupas "Stūrī zēvele" dalībnieki Klāvs Lauls un Uldis Gedra apsprieda visas albuma "Labvakar" dziesmas citu pēc citas, atklājot par tām interesantus faktus.

Kuldīgas tvīpopa apvienība "Stūrī zēvele" 20. martā laida klajā jauno studijas albumu “Labvakar”, kas ir trešais tās radošajā darbībā. Līdz šim izdevniecības "Nabamusic" paspārnē izdoti albumi “Labrīt” (2014) un “Labdien” (2016). Ieraksts tapis Valmierā un Rīgā 2019. gadā. 

"Stūrī zēvele" ir indie/pop apvienība, ko 2006. gadā izveidoja skolasbiedri Kuldīgā. Vēlāk, grupas aktīvajai darbībai pārceļoties uz Rīgu, tās sastāvs vairākas reizes ir pamainījies. Pēdējos gadus tajā stabili darbojas pieci dalībnieki - Elizabete Milta, Klāvs Lauls, Justīne Kuzņecova, Maija Ušča un Uldis Gedra. Albuma ierakstā un dziesmu veidošanā piedalījās arī dziedātāja Kate Briška, kura vairs nav aktīva grupas dalībniece. Tāpat albuma ierakstā piedalījās arī vairāki viesmūziķi.

Dziesmu vārdi ir Kārļa Vērdiņa, Klāva Elsberga, Ērika Ādamsona, Māra Čaklā un Kristiānas Kārkliņas dzejoļi un dzejoļu fragmenti. Albuma ieraksts veikts Hodila Records studijā Valmierā, kā arī dažādās vietās Rīgā.

Albuma noformējumā izmantotas Alises Mediņas gleznas. Noformējuma autors - Klāvs Lauls.

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

Par materiāla saturu atbild SIA "TVNET". Saturu veidoja Krista Garanča, Viktors Devjatovs un Mārtiņš Otto.

Foto: #SIF_MAF2020
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu